Radu Tudor: Varianta în care sunt șanse foarte mici ca Rusia să ne creeze nouă o surpriză neplăcută

Radu Tudor a vorbit despre evoluția dialogului dintre Rusia și NATO cu privire la situația tensionată din Ucraina.

„Sunt două elemente de noutate. Primul dintre ele este faptul că Rusia continuă să maseze trupe și tehnica militară la frontiera cu Ucraina, atât de pe teritoriul său, cât și de pe teritoriul belarus. Ei nu se opresc, în ciuda apelului la dialog făcut de Statele Unite și de NATO. Al doilea element de noutate este că Statele Unite, prin Departamentul Apărării, au stabilit unitățile militare care vor trimite trupe în România, e vorba de patru unități de elită ale armatei americane și, cel mai probabil, în țara noastră vor fi trimiși 1000 de militari americani, suplimentar față de contingentele care se află la Deveselu, Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii. Așadar, (...) vin trupe americane suplimentare în țara noastră, pentru apărare, pentru a descuraja Rusia, și trebuie să înțelegem cu toții că, în momentul în care prezența NATO în România sporește, sunt șanse foarte mici ca Rusia să ne creeze nouă o surpriză neplăcută în mod direct”, a spus, vineri, Radu Tudor într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Din păcate, Rusia, prin vocea lui Serghei Lavrov, a trimis un mesaj negativ în legătură cu apelul la dialog și la deschidere și la transparență, apel făcut prin răspunsurile scrise trimise de administrația americană, dar și de secretarul general al NATO. A făcut o declarație de presă în care a spus că nu este mulțumit de răspunsurile primite, deși acolo erau oferte concrete, precum redeschiderea misiunilor diplomatice reciproce, înființarea unui telefon roșu pentru a putea elimina orice fel de tensiune suplimentară care poate apărea pe parcurs”, a mai spus Radu Tudor.

Iohannis: România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina si trebuie să fim pregătiți pentru orice

Amintim că peşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după şedinţa CSAT, că a fost făcută o analiză completă a situaţiei de securitate.

„România are peste 600 km de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”, a subliniat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele României a mai spus că „actuala criză de securitate creată de Rusia” nu este doar despre Ucraina, nu este doar despre securitatea regională la Marea Neagră sau despre securitatea europeană, ci este despre securitatea întregului spațiu euro-atlantic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel