Radu Tudor: Toţi politicienii din România, CORIGENŢI la acest capitol

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a reacţionat după ce mai mulţi foşti generali SUA au cerut României să construiască autostrăzi pentru ca legătura cu celelalte state NATO până la Marea Neagră să fie una solidă. 

"Cred că e o preocupare a unor oameni cât se poate de raţionali în legătură cu involuţia României în materie de infrastructură. Din păcate, politicienii din România sunt toţi corigenţi în privinţa realizării unei infrastructuri moderne pentru România. Semnalul tras de foştii generali SUA este în sensul creării unei capacităţi de mobilitate a trupelor de pe flancul estic al NATO. De la Marea Nordului şi marea Baltică, până la Marea Neagră. Ca să ne putem apăra eficient în faţa oricărei ameninţări, trebuie să ştim că trupele NATO se pot mobiliza în câteva zile. Ori România este corigenta la infrastructură. Azi ne mişcăm foarte încet, regiunile istorice ale României nu sunt legate între ele cu autostrăzi şi căi ferate moderne, iar România este văduvită, enclavizată, în raport cu partenerii şi aliaţii din vestul Europei, tocmai din aceste motive. Nu există o posiblitate pentru planificatorii militari să conceapă o intervenţie rapidă dacă România este izolată de vestul Europei", a declarat Radu Tudor. 

Va ataca Rusia România? 

"Cred că posiblitatea unui atac din partea Rusiei este una cât se poate de mică. Ştim bine, planificatorii militari imaginează tot felul de scenarii, pentru că aşa e viaţa lor militară şi pregătirea lor. Este cât se poate de clar că, din punct de vedere militar, NATO are o superioritate categorică faţă de Rusia. Nu se pune problema unui atac, dar se pune problema modului în care ne apărăm. Şi dacă americanii vin să ne împingă de la spate să facem autostradă de la Gdansk până la Constanţa, înseamnă că noi am fi trebuit să facem acest lucru în ultimii 30 de ani. Trebuie să fim împinşi de afară să facem lucrurile la care ar fi trebuit să fi performat deja", a mai spus jurnalistul Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel