Radu Beligan, aniversare. Victor Ponta, mesaj pentru maestru

Premierul Victor Ponta a postat, duminică, pe contul său de socializare un mesaj de suflet pentru seniorul teatrului românesc, Radu Beligan, care aniversează astăzi 96 de ani. 

"Cei 96 de ani împliniți astăzi de maestrul Radu Beligan și cei peste 70 de ani din viață dedicați carierei artistice au lăsat o amprentă de necontestat în cultura română, dar mai ales în inimile noastre! Radu Beligan este cel care ne-a oferit şi ne oferă în continuare nenumărate momente de bucurie şi mândrie.
La mulţi ani, maestre! Vă asigur de toată dragostea și aprecierea mea!", a scris premierul Victor Ponta pe Facebook.

"Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl meu, un actor cu mai puțin noroc decât mine, și-a încheiat prematur viața teatrală în urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul. (...) Era casnică, ținea din toate punctele de vedere casa singură, până și hainele de pe noi erau croite și cusute de ea. În plus, știind foarte bine limba franceză ne-a învățat și pe noi. Eu am fost favorizat pentru că și-au dat seama că îmi place cartea. Părinții mei au investit tot ce puteau, ca să ajung undeva departe.(...) Sunt un băiat plecat de la țară. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!, povestea Radu Beligan într-un interviu pentru Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Maestrul Radu Beligan își sărbătorește ziua de naștere pe scenă, la Teatrul Metropolis, unde la ora 18:00 va juca în spectacolul LECȚIA DE VIOLONCEL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel