Putin ar putea muta cu forța Rusia la granițele României. A mai încercat să o facă, dar a eșuat

vladimir putin
vladimir putin

În prezent situația la granițele Ucrainei rămâne extrem de tensionată, Rusia având peste 100.000 de soldați și tehnică militară grea. Nimeni nu poate însă anticipa care va fi următoarea mișcare a lui Vladimir Putin.

În 2014, în momentul în care Federația Rusă a agresat Ucraina și a anexat ilegal Peninsula Crimeea, regimul lui Vladimir Putin a încercat să ajungă inclusiv până la Odessa, dar operațiunile ruse nu au avut succes la momentul respectiv.

În contextul actual în care trupele ruse pun presiune militară pe Ucraina, există numeroase scenarii despre următoarea acțiune a Moscovei.

O posibilitate este o nouă „operațiune Odessa”. O altă posibilitate este ca întreaga operațiune orchestrată de Moscova în ultimele luni să fie un război informațional, parte a războiului hibrid pe care îl orchestrează.

În 2014 Rusia nu a avut nicio intenție să se oprească în Crimeea, ci planul a fost să avanseze și să rupă Ucraina de întreg litoralul Mării Negre. „Ceea ce înseamnă că ne-am fi învecinat azi cu Federația Rusă”.

A eșuat însă atunci ....

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA, VEZI DE CE A EȘUAT RUSIA ÎN 2014 SĂ RUPĂ DE UCRAINA LITORALUL MĂRII NEGRE, CEEA CE I-AR FI PERMIS SĂ SE ÎNVECINEZE CU ROMÂNIA, DAR ȘI CARE SUNT ȘANSELE CA ÎN ACTUALA SITUAȚIE DE CRIZĂ VLADIMIR PUTIN SĂ ÎNCERCE DIN NOU OPERAȚIUNEA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel