Putin amenință cu noi atacuri în Ucraina: Dacă încercările de a comite acte teroriste continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure. Să nu aveți îndoieli / video

Putin a lansat noi amenințări la adresa Ucrainei, după ședința Consiliului de Securitate de la Moscova.

Președintele Vladimir Putin a amenințat cu alte atacuri cu rachete asupra Ucrainei după ce Rusia a lovit Kievul și alte orașe în cea mai intensă rundă de bombardamente, marcând o nouă escaladare periculoasă a războiului.

Bombardamentul de luni a avut loc la o zi după ce Putin a acuzat forțele ucrainene că au efectuat un atac ce a deteriorat un pod rutier și feroviar emblematic care leagă Crimeea de Rusia. Ucraina nu și-a revendicat oficial responsabilitatea pentru explozie.

„Dacă încercările de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor va corespunde nivelului de amenințare la adresa Rusiei”, a spus Putin la o ședință a Consiliului de Securitate de luni. „Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli”, a adăugat el.

Putin a spus că „atacuri masive” au vizat infrastructura energetică și de comunicații din Ucraina, precum și instalațiile de comandă militară. Afirmațiile sale au fost, însă, contrazise de dovezile de pe rețelele sociale, unde se vede că rachetele au lovit cel mai popular parc din Kiev, un pod pietonal proeminent și alte infrastructuri civile din centrul capitalei, scrie Bloomberg.

Lukașenko intră în război? El și Putin au convenit să desfășoare un grup comun de trupe militare și acuză Ucraina că vrea să atace Belarus

Președinții Rusiei și Belarusului au convenit să desfășoare un grup regional comun de trupe, a declarat luni Alexandr Lukașenko la o întâlnire de securitate, scrie Interfax.

"În legătură cu agravarea de la granițele de vest ale statului Uniunii, am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și a Republicii Belarus. Toate acestea sunt conform documentelor noastre. Dacă nivelul de amenințare ajunge la nivelul actual, după cum este acum, începem să folosim gruparea statelor Uniunii", a spus el.

Acest acord a fost semnat la o întâlnire pe care Lukașenko a avut-o cu Putin la Sankt Petersburg, după un summit informal al CSI (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel