Lukașenko intră în război? El și Putin au convenit să desfășoare un grup comun de trupe militare și acuză Ucraina că vrea să atace Belarus

Lukașenko intră în război? El și Putin au convenit să desfășoare un grup comun de trupe militare și acuza Ucraina că vrea să atace Belarus / Foto: Kremlin.ru
Lukașenko intră în război? El și Putin au convenit să desfășoare un grup comun de trupe militare și acuza Ucraina că vrea să atace Belarus / Foto: Kremlin.ru

Putin și Lukașenko au convenit să desfășoare un grup comun de trupe militare.

Președinții Rusiei și Belarusului au convenit să desfășoare un grup regional comun de trupe, a declarat luni Alexandr Lukașenko la o întâlnire de securitate, scrie Interfax.

"În legătură cu agravarea de la granițele de vest ale statului Uniunii, am convenit să desfășurăm o grupare regională a Federației Ruse și a Republicii Belarus. Toate acestea sunt conform documentelor noastre. Dacă nivelul de amenințare ajunge la nivelul actual, după cum este acum, începem să folosim gruparea statelor Uniunii", a spus el.

Acest acord a fost semnat la o întâlnire pe care Lukașenko a avut-o cu Putin la Sankt Petersburg, după un summit informal al CSI.

Lukașenko acuză Ucraina că vrea să atace Belarus



"Baza – am spus mereu asta – a acestei grupări este armata, Forțele Armate ale Republicii Belarus. Trebuie să vă informez că formarea acestei grupări a început. Deja a început, în opinia mea, timp de două zile. Mi s-a dat ordinul să începem formarea acestui grup", a subliniat Lukașenko.

La aceeași întâlnire, Lukașenko a vorbit și despre necesitatea de a lua noi măsuri pentru întărirea securității statului, adăugând că a fost avertizat cu privire la atacul iminent asupra Belarusului de pe teritoriul Ucrainei.

"Ieri, prin canale neoficiale, am fost avertizați despre un posibil atac asupra Belarusului de pe teritoriul Ucrainei", a spus el.

Atacul asupra Kievului, un avertisment? Putin promite o ripostă severă dacă Ucraina atacă Rusia

Vladimir Putin promite riposte severe în cazul unor noi atacuri ucrainene contra Rusiei, transmite Agerpres. Amenințarea preşedintelui rus vine la două zile după distrugerea parţială a podului Crimeii, infrastructură strategică şi simbol al anexării peninsulei omonime de către Rusia, transmit Reuters şi AFP.

Dacă tentativele de atentate teroriste asupra teritoriului nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe şi amploarea lor va corespunde nivelului ameninţărilor respective. Nimeni nu trebuie să aibă nici cel mai mic dubiu, a spus liderul rus în deschiderea unei reuniuni televizate a Consiliului de Securitate Naţională al Federaţiei Ruse. El a indicat că Rusia a lansat o campanie masivă de bombardamente asupra Ucrainei în replică la atacul terorist care a avariat podul Crimeii.

Anterior, Kremlinul declarase că exploziile care au zguduit luni Kievul fac parte din ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială. Totul se întâmplă în cadrul operaţiunii militare speciale, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, unei întrebări legate de exploziile din Kiev şi din alte oraşe ucrainene.

Bombardamente ruse de o amploare fără precedent în ultimele luni au lovit Ucraina luni dimineaţa. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, zeci de rachete lansate de forţele ruse au lovit capitala Kiev şi regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomir.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel