Pui cu ciuperci, rețetă fantastic de bună. Ingredientul vedetă

Rodica Mitu / 14 dec 2019 / 19:18 Salveaza PDF Comentarii
Rețete
Rețete

Rețeta de piept de pui cu ciuperci în oțet balsamic este un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru piept de pui cu ciuperci în oțet balsamic  

 

piept de pui dezosat

sare 

piper

1 lingură de făină

1 lingură de ulei de măsline

3 căței de usturoi

jumătate de kilogram de ciuperci 

un sfert de cană de oțet balsamic

jumătate de cană de supă de pui

1 frunză de dafin

jumătate de linguriță de cimbru

1 lingură de unt

 

Mod de preparare


Pune peste carnea de pui sare și piper. După, pe un platou întins, vei pune făină prin care vei trece feliile de piept de pui. Într-o tigaie, lasă uleiul la încins la foc mediu. Pune puiul în tigaie și lasă-l să se rumenească, apoi adaugă usturoiul și ciupercile, amestecând mereu. După trei minute, adaugă oțetul balsamic, supa, frunza de dafin și cimbrul. Acoperă tigaia și las-o la foc mediu timp de zece minute, amestecând din când în când, notează divahair.ro. La final, pune puiul rumenit pe un platou și acoperă-l cu folie de aluminiu, pentru a se păstra fierbinte.

Între timp, ocupă-te de sosul pe care îl vei obține din ingredientele rămase în tigaie. Adaugă untul, aruncă frunza de dafin și lasă totul pe foc cinci minute.

Scoate puiul din folia de aluminiu, așează-l în farfurie, adaugă ciupercile, iar la final, toarnă sosul.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25