PSD vrea alocații mărite pentru copii în contextul în care PNL se vaită că nu sunt bani. Ce spunea Sighiartău când nu era la putere

Darius Muresan / 30 noi 2019 / 15:28 Salveaza PDF Comentarii

Alocațiile pentru copii ar putea să crească din nou începând cu 2020. Social-democrații pregătesc un proiect de lege care prevede o nouă mărire a alocaţiilor pentru copii cu cel puțin 50%.

PSD pregătește un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor cu 50%. Propunerea vine în contextul în care PNL spune că nu sunt bani la buget.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, spunea, în februarie, că alocațiile trebuie mărite pentru că sunt cele mai mici din UE.


"Copiii au cea mai mică alocație din Uniunea Europeană. Nu este în regulă. Este cea mai mare prioritate!", a zis Robert Sighiartău, la începutul anului 2019.

 

Rămâne de văzut dacă acum Robert Sighiartău mai consideră că alocațiile pentru copii trebuie mărite din moment ce propunerea vine de la PSD.

 

În acest moment, conform Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, alocația este de 150 de lei și se acordă copiilor între 2 și 18 ani, precum și celor care au trecut de 18 ani, până termină liceul sau școala profesională.


De asemenea, există și un cuantum mai ridicat, de 300 de lei, care se acordă pentru copiii de până în doi ani, precum și pentru cei cu handicap, până la 18 ani, în cazul celor din urmă.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24