PSD, câştigător la parlamentare. Alexandru Rafila: "E multă responsabilitate. E timpul pentru profesionişti, politicul a dat greş"

Alexandru Rafila  Foto: Crișan Andreescu
Alexandru Rafila Foto: Crișan Andreescu

Alexandru Rafila, candidat PSD la Camera Deputaţilor şi una dintre propunerile preşedintelui PSD Marcel Ciolacu la funcţia de premier, a anunţat că este timpul ca la Palatul Victoria să vină profesioniştii. 

Acesta a vorbit şi despre nominalizarea sa ca posibil premier de către Marcel Ciolacu. 

"A fost surprinzătoare propunerea lui Marcel Ciolacu, pentru că nu discutasem înainte. Am aflat din presă. E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate. E un lucru care trebuie cântărit, pentru că e vorba de conducerea destinelor unei ţări. Trebuie experienţă, dar trebuie să fii şi nominalizat, pentru că ultimul cuvânt îl are preşedintele. Mai trebuie să existe şi o majoritate care să valideze această numire. 

Împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică avem soluţii, nu se pune problema să nu putem controla pandemia. Ea a fost marcată de politicianism. E momentul ca zona profesională să răspundă provocărilor, pentru că politica uneori dă greş. 

Nu ştiu să vă spun (n.r cum va juca preşedintele), dânsul are consultări cu toate partidele. Probabil va acţiona conform Constituţiei şi va solicita fie partidului care este pe primul loc în alegeri, PSD, sau unei coaliţii care se va structura zilele astea, să formeze un Guvern. Trăim o perioadă dificilă, un nou Guvern rezultat din alegeri trebuie să intre rapid în funcţiune, cu cât mai repede, cu atât mai bine.", a declarat Alexandru Rafila la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel