PSD, anchetă pentru clipul cu Iisus. Întrebarea lui Chirieac pentru procuratură

Clip Iisus Hristos
Clip Iisus Hristos

PSD solicită o anchetă împotriva celor care folosesc imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca social-democrații. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acțiunea Partidului Social Democrat.

Întrebat care este gradul de seriozitate al clipului electoral folosit de Opoziție pentru a ataca PSD și în care folosește imaginea Mântuitorului Iisus Hristos, Bogdan Chirieac susține că Este foarte serioasă în contextul campaniei electorale, pentru că din punct de vedere penal nu cred că se încalcă ceva anume. Până la urmă, este vorba despre libertatea de expresie. În cazul libertății de expresie, poți fi și decerebrat, inclusiv cu probleme la cap foarte grave. Nu ți se interzice dreptul la liberă exprimare. Cred că pentru electorat este foarte important să se afle cine și din ce zonă a comandat acest clip electoral. Văd că USR s-a delimitat. PNL, nu, a spus analistul politic, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Cine crede că se află în spatele clipului

”Este bine să facem ancheta să vedem dacă este un partid implicat, dacă este cineva apropiat unui partid. Eventual se poate da cel mult o amendă ca la miliție, dar publicul larg are posibilitatea să afle cine a plătit acel clip, cu actorul american, care poate nu este chiar așa ieftin. Apoi, pentru încălcarea sensibilității unei bune părți a populației în domeniul religios, se dă o amendă de 100 sau 200 de lei. Este important ca publicul să afle. Mă întreb de ce procuratura nu a început deja o investigație, nu s-a autosesizat în legătură cu acest lucru. Era Săptămâna Mare, totuși, e vorba despre sensibilitate. Am învățat că toți trebuie să ne respectăm, evrei, musulmani, creștini. S-a încălcat acest lucru, nu este penal, dar în context electoral este foarte important să afli cine a făcut asta”, a adăugat Chirieac. 

Vezi și: PSD solicită anchetă împotriva celor care au folosit imaginea Mântuitorului în campania electorală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel