Protocolul SRI - PG, DESECRETIZAT. Chirieac: Este un mare semn de întrebare

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect la Antena 3.

"Documentul este foarte tehnic, începe cu un set de legi, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern, cred că sunt vreo 20 de referințe legislative. După care, se arată în detaliu derularea colaborării între Parchet și Serviciul Român de Informații. Aici este o chestiune care ține de Curtea Constituțională, experți în Drept, juriști pentru a vedea ce anume este în neregulă aici, pentru că există enorm de multe voci care spun că protocolul este în neregulă", a declarat analistul politic.

Marea întrebare

"La prima citire și din informațiile pe surse pe care le-am primit până acum, întrebarea este cine a plătit efectiv pentru acest protocol? Înțeleg că va fi un mare semn de întrebare. Este foarte important ce vă spun acum, dar atenție, este o informație pe surse și va trebui verificată de către juriști, și anume: în buget - care ține de Guvern - sunt prevăzuți niște bani pentru SRI pentru a oferi servicii Parchetului. Banii respectivi ar fi trebuit să fie ceruți de Parchet instanțelor de judecată în cazul condamnărilor definitive, fiindcă, practic, nu Parchetul a plătit pentru urmărire, ci SRI, iar banii trebuiau luați cumva înapoi. Trebuie văzut dacă Parchetul a solicitat aceste cheltuieli suplimentare în cazul celor care au fost condamnați definitiv. Înțeleg că aici este un mare semn de întrebare, este o chestiune de bani și felul în care au fost utilizați", a mai zis Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Protocol colaborare SRI şi Parchetul General, PUBLICAT

"În același timp, trebuie să subliniem un lucru esențial. Este de salutat inițiativa noului SRI de a face public acest protocol", a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel