Protocol DIPI - PÎCCJ. Chirieac: Este o nebunie

Astăzi a fost dezvăluit “Protocolul de cooperare” dintre PICCJ și DIPI, încheiat vara lui 2015. 

Ziar de Cluj a publicat protocolul semnat Procurorul General al României de la acea vreme, Tiberiu Nițu, și ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la România TV, că această țară nu a funcționat cât timp au funcționat aceste protocoale. 

”N-a funcționat țara asta așa. Din cauza asta, vorbim despre statul subteran, vorbim despre haos, despre războiul româno-român, toate lucrurile pe care le-am trăit și continuăm să le trăim. Astăzi, la DCNews, ministrul Justiției, Tudorel Toader a afirmat că toate persoanele care au avut de suferit din cauza protocoalelor pot cere despăgubiri.

Vezi aici mai mult: EXCLUSIV Cod procedură penală. Toader: Orice român condamnat va putea solicita revizuirea

Am fost într-o zonă de haos instituțional și cineva trebuie să aibă puterea, înțelepciunea să așeze lucrurile în societate. Tot ce s-a întâmplat este o nebunie. Nu așa funcționează organele unui stat democratic, chiar nu, din niciun punct de vedere.” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV. 

Protocoalele publice, dar nu sunt declarate ilegale

Ulterior, analistul politic a afirmat, în emisiune că aceste protocoale secrete nu au fost folosite în interesul României, pentru a salva bogățiile țări, pentru a construi autostrăzi sau căi ferate de mare viteză, ci ”au fost folosite strict pentru poliție politică, pentru rămânerea la putere a lui Traian Băsescu din momentul în care electoratul nu l-a mai dorit, din 2009. Primul protocol a fost ca să justifice ascultările telefonice în masă. Când și-au dat seama că nu e în regulă, au zis cum le acoperim și au făcut încă o sută de protocoale. Atunci, au întins această plasă. (...) Problema fundamentală e protocolul între SRI și ÎCCJ sau între SRI și PÎCCJ. Cineva trebuie să le declare ilegale. Sunt publice, dar nimeni nu le-a declarat ilegale.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel