Protocol CNA - Turcia: Vom extinde relaţiile

Un protocol de experienţă şi bune practici între Consiliul Naţional al Audiovizualului din România şi Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia a fost semnat la Bucureşti, de preşedintele CNA, Laura Georgescu, şi preşedintele Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune din Turcia, Ilhan Yerlikaya.

"Semnarea protocolului dintre Consiliul Naţional al Audiovizualului din România şi Autoritatea de Reglementare în Audiovizual din Turcia prefaţează astăzi doar un cadru legal de colaborare interinstituţională. Ca să-i dăm dinamism, aştept de la partea turcă obiective şi un calendar clar care să susţină schimbul de experienţă între experţii celor două autorităţi pe durata preşedinţiei pe care România o va deţine în primele şase luni ale anului 2019 şi, în materie de legislaţie şi reglementare, noi vom fi cei care vom oferi schimb de bune practici, iar în ceea ce priveşte digitalizarea terestră aşteptăm să primim experienţa unei autorităţi care gestionează peste 1.600 de radiodifuzori", a declarat Laura Georgescu.

"Cu acest protocol vom extinde relaţiile noastre actuale, economice şi politice, în domeniul audiovizualului. (...) De asemenea, prin acest protocol vom avea posibilitatea să împărţim experienţa noastră în acest domeniu. Totodată, vom avea posibilitatea să facem schimb de experţi în domeniu", a afirmat Ilhan Yerlikaya.

În perioada 3-5 octombrie se desfăşoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia a fost semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România şi Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de preşedinţii şi vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel