EXCLUSIV  Interzis la proteste ”spontane” în fața Guvernului. Mircea Badea, PRIMA REACȚIE

Vlad Manolache / 15 oct 2018 / 14:33 Salveaza PDF Comentarii
Mircea Badea
Descriere foto: Mircea Badea

Mircea Badea a transmis un mesaj pentru cei care, până acum, au protestat în fața instituțiilor publice fără a declara manifestația.

Instanța a hotărât, astăzi, că protestele care se vor organiza în fața instituțiilor publice vor avea nevoie de o "declarare prealabilă". În caz contrar, persoanele care protestează vor fi sancționate conform legii.

Mircea Badea a transmis un mesaj pentru protestatarii care nu sunt de acord cu acestă decizie. "Cum era? Deciziile instanței se aplică. Deci, se aplică. Nu erau ei cu 'se aplică'? Le dorim multă sănătate și multă la revedere. S-a cam terminat cu șmecheria în sat. Așa erau ei, statul de drept, onorata instanță... uite că onorata instanță a decis că trebuie să se ducă să declare" a spus Mircea Badea pentru DCNews.

Soluția ÎCCJ

„Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti şi, în consecinţă, stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă. Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 15 octombrie 2018”, este soluiția dată de ÎCCJ.

Citește și INTERZIS la PROTESTE în fața Guvernului. Instanța a decis 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22