Protestele continuă în Myanmar. Trei persoane au fost ucise în Yangon

Protestele continuă în Myanmar. Trei persoane au fost ucise în Yangon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Protestele continuă în Myanmar. Trei persoane au fost ucise în Yangon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din Myanmar pe fondul rapoartelor privitoare la uciderea a trei persoane în Yangon, la doar două zile după ce 114 persoane au fost omorâte în cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat din 1 februarie.

Un bărbat a fost ucis și alți câțiva răniți, luni, când forțele de securitate au tras asupra oamenilor dintr-un cartier din Yangon, potrivit mai multor surse media. „A fost împușcat în cap”, a declarat Thiha Soe, martor, pentru agenția de presă Reuters. „Trăgeau în toți care erau pe stradă”, a mai precizat aceasta. 

De asemenea, două persoane au fost ucise într-un alt district din Yangon când forțele de securitate s-au dus pentru a îndepărta baricadele protestatarilor. 

„Aproximativ 15 membri ai forțelor de securitate au venit și au împușcat pe toți cei prezenți”, a spus un martor, adăugând că forțele de securitate foloseau grenade pentru a elimina baricadele oamenilor.

Aproape 500 de decese

Pe baza unui bilanț al Asociației de Asistență pentru Deținuții Politici, 462 de civili au fost uciși de la lovitura de stat care a avut loc la începutul lunii februarie. 

În ciuda violențelor comise de forțele de securitate, mulțimile au manifestat în orașele centrale Bago, Minhla, Khin-U, Pinlebu și Taze, Mawlamyine în sud, Demoso în est și Hsipaw și Mytitkyina în nord, potrivit presei și postărilor din social media. 

În același timp, Aung San Suu Kyi, lidera Myanmarului răsturnată de la putere, rămâne în detenție într-un loc secretă și multe alte personalități din partidul ei sunt, de asemenea, în închisoare, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel