Proteste violente la Londra: Peste 400.000 de manifestanţi în capitala britanică - GALERIE FOTO

Peste patru sute de mii de londonezi au protestat, sâmbătă, pe străzile capitalei britanice împotriva măsurilor de austeritate impuse de guvern. Deşi cea mai mare parte a celor adunaţi pe străzi au protestat paşnic, mai multe sedii de bănci şi magazine de lux de pe străzile adiacente au fost atacate cu pietre de mii de tineri.

Temerile poliţiei privind o degenerare a conflictului dintre poliţie şi activiştii anti-capitalişti au fost reale, relatează BBC în ediţia online. O parte din protestari au aruncat cu cărămizi, au spart ferestrele magazinelor şi au forţat rândurile. Totodată au fost folosite şi „bombe cu vopsea“ şi fumigene.

Becuri umplute cu amoniac (care degajă un miros urât) şi „bombe cu vopsea“ au fost aruncate pe Oxford Street, celebra stradă comercială a capitalei britanice. Grupul de protestatari a vizat magazinul Topshop, căruia i-a spart vitrinele, dar nu a reuşit să intre, graţie intervenţiei poliţiei.

Cu excepţia acestor incidente, demonstraţia - denumită „Marşul pentru Alternativă“ - s-a desfăşurat paşnic.

Liderul muncitorilor, Ed Miliband, le-a vorbit oamenilor în Hyde Park, spunând că Guvernul vrea să ducă ţara înapoi în anii 1980. "Ştim ce va spune guvernul, că e un marş al minorităţii. Se înşeală. Aceasta e marea societatea împotriva măsurilor pe care Guvernul le ia", a spus acesta.

Sute de mii de protestanţi au ieşit sâmbătă pe străzile capitalei engleze pentru a protesta contra tăierilor de cheltuieli publice anunţate de Guvern, informează Daily Mail. Londonezii sunt nemulţumiţi de creşterea şomajului, mărirea taxelor şi reforma pensiilor, măsuri luate de guvernul conservator-liberal pentru a reduce uriaşul deficit bugetar, ajuns la 10% din PIB. Sindicatele şi opoziţia laburistă spun că măsurile sunt prea radicale şi prea rapide şi vor aduce sărăcia pentru milioane de britanici, atingându-se cea mai ridicată rată a şomajului din ultimii 16 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel