Proteste Slovacia, jurnalist ucis. DEMISIE la nivel înalt

Ministrul de interne slovac Tomas Drucker a declarat luni că va demisiona, la doar câteva săptămâni după preluarea funcţiei, pe fondul amplelor proteste organizate în ţară pentru a se cere demiterea şeful poliţiei naţionale după asasinarea unui jurnalist care lucra la cazurile de corupţie din ţară, relatează Reuters. 

Tomas Drucker a declarat că nu are niciun motiv să-l demită pe şeful poliţiei Tibor Gaspar, însă consideră că această chestiune rămâne o sursă de devizare profundă a societăţii. 

Zeci de mii de slovaci au participat la proteste pentru a cere demisia lui Gaspar, exprimând temerea că acesta intenţionează să pună piedici în calea anchetei asupra asasinării în februarie a jurnalistului Jan Kuciak, care anchetase asupra corupţiei şi legăturilor dintre oameni de afaceri italieni bănuiţi de legături cu mafia calabreză, 'Ndrangheta, şi oameni politici slovaci, inclusiv din anturajul premierului de la acea dată, Robert Fico. 

Acesta din urmă a demisionat între timp, fiind înlocuit de Peter Pellegrini. Noul cabinet al coaliţiei tripartite este alcătuit în majoritate din persoane care au făcut parte din guvernul precedent, dintre care unii, ca Pellegrini, fost vice-premier, şi-au schimbat portofoliile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel