PROTEST MAGISTRAȚI, la Bruxelles. Cristi Danileț anunță că vor intra la Timmermans

O delegație de 30 de judecători și procurori vor pleca la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre motivele protestului magistraţilor români. 

Anunțul a fost făcut de către judecătorul clujean Cristian Danileț. Acesta susține că delegația este formată din 30 de judecători şi procurori, de la toate instanţe de toate nivelurile din întreaga ţară. 

"Am format o delegaţie de 30 de judecători şi procurori care va pleca la Bruxelles, pe data de 4 aprilie, vom fi în faţa Comisiei Europene pentru a protesta şi acolo şi pentru a intra la domnul Timmermans şi la comisarul pe Justiţie. Cred că este cazul să vorbim noi înşine cu Bruxelles-ul, am văzut că ministrul Justiţiei vorbeşte prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo", a spus pentru Agerpres, judecătorul Cristian Danileţ, de la Tribunalul Cluj.

Acesta a ieşit, vineri, din palatul de Justiţie din Cluj-Napoca, alături de alţi magistraţi, cu toţii purtând banderole albe pe braţ în semn de protest faţă de prevederile Ordonanţei 7/2019.

"Semnalul pe care noi Clujul l-am dat cred că a fost însuşit de cele mai active instanţe şi parchete din România. De asemenea, protestul s-a extins şi la societatea civilă - actori, studenţi, profesori, văd aici studenţi la Drept care au venit astăzi la palatul de Justiţie. Este important că societatea civilă ne sprijină şi trebuie să se înţeleagă clar că independenţa Justiţiei nu este un privilegiu al magistratului ci este un drept al cetăţeanului. Şi cetăţeanului trebuie să îi pese de modul în care este gestionată cariera judecătorului şi procurorului. În momentul în care vom avea magistraţi a căror carieră este controlată politic sau influenţată de către politicieni în acel moment deciziile lor vor fi suspectate tot timpul de incorectitudine", a spus Danileţ.

Vezi și: 

Sibiu: Asistentă lovită de către un pacient pe care îl îngrijea

Au fost inaugurate două camere sterile la Clinica de Pediatrie din Cluj-Napoca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel