Propunerea de ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, baronul "plantelor" din banii statului

stelian fuia
stelian fuia

Stelian Fuia este propunerea lui Ungureanu pentru postul de ministru al Agriculturii. Fuia a fost implicat în afaceri controversate cu statul român. Din 2005 numele său e vehiculat în mai multe scandaluri legate de "Staţiunea de Cercetări pentru Plante Medicinale şi Aromatice", unde a fost acuzat că a oferit contracte preferenţiale de peste 60.000 de RON membrilor familiei, arată o anchetă desfăşurată de România Liberă.

Familia Fuia a încheiat cu Staţiunea de cercetări contracte de prestări servicii în valoare de 60.000 RON şi a închiriat laboratoare de cercetare cu 1 euro/ m² precum şi platforme cu ateliere cu 10 cenţi/ m.². Implicarea familiei nu s-a oprit aici. Sora lui Fuia, care deţine firma Procera, a trecut la executarea silită a staţiunii motivând nerespectarea contractului de asociere în participaţiune, de către staţiune al cărei director era fratele ei.

Sora lui Fuia, nu numai că a iniţiat procedura de executare silită, dar a şi câştigat. La cererea firmei Procerea, au fost executate silit principalele imobile ale staţiunii de cercetări, precum pavilionul în care funcţionează birourile şi laboratoarele de cercetare precum şi blocul de locuinţe al staţiunii, deşi legea interzice explicit înstrăinarea domeniului public al statului. Bunurile au fost adjudecate la licitaţie de un anume Paraschivoiu Dragoş Alin, aflat în "relaţii de cumetrie" cu Stelian Fuia. În ianuarie 2008, la o altă licitaţie au fost vândute alte active ale staţiunii de cercetări către Munteanu Ilie, salariat la firma fraţilor Fuia, Procera SRL, şi totodată vice al organizaţiei PD-L Fundulea, condusă chiar de Stelian Fuia.

După ce a înstrăinat bunurile staţiunii, Fuia a decis să planteze porumb şi floarea soarelui pe cele 385 de hectare deţinute "Staţiunea de Cercetări pentru Plante Medicinale şi Aromatice". Afacerea a fost derulată chiar de firma lui Stelian Fuia, care a comercializat mai departe produsele obţinute de p păşunile staţiunii.

Stelian Fuia a fost luat în vizor şi de ANI, care a recunoscut afacerile oneroase pe care acesta le-a desfăşurat. "Domnul deputat Fuia Stelian, în calitate de director al Staţiunii de Cercetare Fundulea, a încheiat un contract cu firma S.C. Procera Agrochemicals Romania S.R.L. la care deţinea 50% din acţiuni, nerespectând dispozitiile legale privind conflictul de interese".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel