Proiectul de buget al SUA pentru anul 2025 include 482 de milioane de dolari pentru asistență către Ucraina

Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres
Cifre mici în sondaje pentru Biden, cu un an înainte de alegeri. Imaginea liderului de la Casa Albă, afectată de războiul Israel-Hamas/ foto Agerpres

Casa Albă propune un buget de 1,5 miliarde de dolari pentru contracararea agresiunii Kremlinului și asistență pentru Ucraina.

La data de 11 martie, Casa Albă a publicat o propunere de buget pentru anul fiscal 2025, care include suma de 1,5 miliarde de dolari pentru contracararea agresiunii Kremlinului, alături de 482 de milioane de dolari pentru ajutorul acordat Ucrainei, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Din totalul de 482 de milioane de dolari, cea mai mare parte (250 de milioane de dolari) va fi utilizată "pentru asistență economică și de dezvoltare în sprijinul reformelor din Ucraina, societatea civilă, statul de drept și integritatea electorală".

Alți 95 de milioane de dolari vor fi alocati programului de finanțare a operațiunilor militare externe (FMF) al Departamentului de Stat al SUA, 71 de milioane de dolari vor merge către programele de sănătate, iar 66 de milioane de dolari vor fi destinați altor activități de asistență în domeniul securității, inclusiv protecția civililor, eliminarea minelor și neproliferarea armelor de distrugere în masă.

Restul de 1,5 miliarde de dolari vor fi utilizate pentru contracararea influenței Rusiei și Chinei în Europa, Eurasia și Asia Centrală.

În special, acești bani vor fi cheltuiți pentru consolidarea rezilienței aliaților și partenerilor SUA, promovarea reformelor democratice, contracararea dezinformării ruse, îmbunătățirea accesului cetățenilor la media imparțială, consolidarea securității energetice și cibernetice și stabilizarea economiilor afectate de războiul din Ucraina.

Potrivit Departamentului de Stat, fondurile destinate susținerii Ucrainei, incluse în solicitarea de buget a președintelui american Joe Biden, completează proiectul de lege care alocă asistență suplimentară pentru securitatea națională - peste 61 de miliarde de dolari sunt prevăzute pentru asistență militară, financiară și alte forme de sprijin pentru Kiev.

Această pachet de sprijin bipartisan pentru Ucraina a fost aprobat de Senatul SUA în februarie, dar a fost blocat de Mike Johnson, Speaker-ul republican al Camerei Reprezentanților. Totuși, acesta a lăsat ușa deschisă pentru un nou pachet bipartisan de ajutor extern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel