Proiectile neexplodate, descoperite în Olt

Trei proiectile explozive, datând din al Doilea Război Mondial, au fost găsite joi seara în comuna Valea Mare de către un bărbat care săpa pe un câmp din apropierea gării din localitate, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Băsăşteanu a precizat că muniţia reprezenta un real pericol şi a fost ridicată de echipa pirotehnică a ISU Olt, în vederea distrugerii. 'Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a executat joi seara o misiune pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată în urma celor două conflagraţii mondiale.

Un cetăţean din comuna Valea Mare, sat Bârca, a anunţat că pe timpul unor săpături a găsit trei elemente de muniţie. Specialiştii pirotehnicieni au identificat, transportat şi depozitat în vederea distrugerii trei proiectile explozive, calibrul 50 de milimetri. Elementele de muniţie provin, cel mai probabil, din al Doilea Război Mondial, erau trase prin gura de foc şi neexplodate, reprezentând un real pericol', a precizat Băsăşteanu.

Potrivit unor surse, bărbatul care a descoperit proiectilele căuta fier vechi. În zona respectivă a mai fost descoperită în alţi ani muniţie din timpul războaielor mondiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel