Proiectile neexplodate, descoperite la Giurgiu

proiectil
proiectil

Cinci proiectile explozive din al Doilea Război Mondial au fost descoperite, miercuri, în localitatea Băneasa, din judeţul Giurgiu, a declarat purtătorul de cuvânt a ISU Giurgiu, Florin Neguţ. 

'Prin 112 a fost solicitată intervenţia autorităţilor în localitatea Băneasa, după ce un cetăţean a descoperit un proiectil exploziv în câmp, în timp ce ara pământul. La faţa locului s-au deplasat pirotehnişti de la ISU Giurgiu care, conform procedurii, au verificat zona şi au mai descoperit, în apropiere, încă patru proiectile neexplodate din al Doilea Război Mondial', a declarat Florin Neguţ, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că este vorba de patru proiectile explozive cu calibru de 76 milimetri şi un proiectil exploziv cu calibru de 100 de milimetri. 

Proiectilele au fost ridicate şi vor fi transportate la un depozit special pentru ca mai apoi să fie "distruse controlat la poligonul de la Bălănoaia". 

Menţionăm faptul că, în urmă cu două zile, a mai fost descoperit un proiectil neexplodat din al Doilea Război Mondial, cu calibrul de 122 de milimetri, de un cetăţean care încerca să scoată din pământ rădăcinile unui copac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel