Proiectil exploziv, descoperit în Giurgiu: Aproximativ 40 de muncitori au fost evacuaţi

Aproximativ 40 de muncitori care efectuau lucrări în incinta depozitului de carburant din Zona Liberă Giurgiu au fost evacuaţi joi de autorităţi după ce au descoperit în timpul unor săpături un proiectil exploziv calibrul 88 de milimetri.

'Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu a fost solicitată pentru a interveni în municipiul Giurgiu, în Zona Liberă, la depozitul de carburant, după ce o echipă de muncitori care efectua săpături în aria respectivă a descoperit un element de muniţie. Ajunşi la faţa locului pirotehniştii au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv fuzant, de provenienţă germană, calibru 88 de milimetri, din timpul conflictelor armate', a declarat joi, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Autorităţile au acţionat la 'evacuarea celor aproximativ 40 de muncitori din zonă, aceştia fiind duşi în zona de siguranţă, la o distanţă de aproximativ un kilometru de locul unde a fost identificat elementul de muniţie' din cel de-Al Doilea Război Mondial. În momentul de faţă echipele de pirotehnişti acţionează pentru cercetarea zonei în vederea detectării eventualelor elemente de muniţie care ar mai putea exista în zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel