Proiect PSD pentru obligarea copiilor la întreţinerea părinţilor, criticat de opoziţie

Bani
Bani

PNL cere retragerea proiectului care obligă copiii să le plătească părinţilor pensie de întreţinere sub sancţiunea puşcăriei, a afirmat miercuri deputatul Dan Vîlceanu, vicepreşedinte al partidului. 

"Cel mai potrivit exemplu pentru nivelul de degradare morală, mintală şi politică a celor din PSD şi ALDE a venit astăzi prin proiectul de lege care obligă copiii să le plătească părinţilor pensie de întreţinere sub sancţiunea puşcăriei. Probabil parlamentarii PSD au identificat în această soluţie legislativă modalitatea prin care să-şi salveze bătrâneţile după dezastrul de guvernare din ultimii ani de zile, întrucât cu siguranţă niciun român cu capul pe umeri nu-i va mai vota. Această iniţiativă legislativă reprezintă o culme a analfabetismului democratic şi o mutaţie fabuloasă în mintea unor oameni care nu mai au nicio tangenţă cu realitatea, cu cetăţenii, cu normele bunului simţ. Orice cetăţean, care realizează faptul că a primit încrederea românilor pentru a exercita un mandat în numele lor, ar fi probabil incapabil măcar să gândească o asemenea monstruozitate. Numai cineva care şi-a pierdut complet uzul raţiunii poate justifica o astfel de reglementare prin faptul că tinerii care au ales să părăsească ţara, tocmai din cauza PSD, pentru a-şi găsi un rost în viaţă trebuie să fie constrânşi să-şi susţină părinţii. Este dreptul şi libertatea copiilor să facă acest lucru şi nu are nimeni căderea morală, cu atât mai puţin PSD, să judece asemenea chestiuni", a susţinut Vîlceanu într-un comunicat de presă.

Recomandare pentru parlamentari

Potrivit acestuia, toţi cei 73 de parlamentari PSD şi ALDE care au semnat această iniţiativă legislativă ar trebui să demisioneze instant din Parlamentul României.

"Aceasta ar fi normalitatea, dacă România nu ar fi în situaţia de a avea în funcţie un Parlament care sfidează voinţa poporului pe care se presupune că îl reprezintă. Din fericire, Liviu Dragnea nu a apucat să mai semneze şi această iniţiativă, căruia îi fusese rezervat primul loc pe listă. Somăm PSD să retragă din circuitul legislativ acest proiect şi să se angajeze public că nu va susţine iniţiativa, în cazul în care vreunul dintre semnatari nu renunţă la proiect. Dacă PSD a ajuns la fundul sacului cu bugetul de pensii şi nu ştie de unde să mai facă rost de bani, le sugerăm să înceapă să concedieze din sinecuriştii, beizadelele şi politrucii băgaţi pe uşa din dos în ultimii ani în aparatul de stat, care nu fac decât să consume bani publici fără să producă vreun serviciu public", a mai afirmat liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel