Urmărește emisiunea live


Programul „Roșia românească". Dragnea, două vizite surpriză: Vom mai da o lege

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a vizitat o familie tânără din Topoloveni, Argeș, care a intrat în programul „Roșia românească", programul guvernamental pe care PSD l-a gândit și în care sunt deja înscriși 18.000 de fermieri.

”Am venit azi la o familie tânără din Topoloveni, Argeș, care a intrat în programul „Roșia românească", programul guvernamental pe care noi l-am gândit și în care avem deja înscriși 18.000 de fermieri. Oameni care vor să muncească si ei și copiii lor, care nu vor să țină curtea goală, care câștigă și totodata vor să pună umărul la dezvoltarea agriculturii românești, a României până la urmă. Așa cum am mai spus, vom extinde programul. Prima fază a programului a fost cu 3000 de euro pe mia de metri pătrați pentru suprafața acoperită, adică la solarii. Programul e un succes! Acum trebuie să ajungem în etapa următoare, să acoperim lunile decembrie-aprilie. O să pornim alocarea financiară pentru achiziția de centrale termice, deci va da statul bani pentru a cumpăra centrale termice, instalațiile de încălzire.

Facilități bancare foarte substanțiale

De asemenea, o să ne gândim să acordăm facilități bancare foarte substanțiale celor care vor să-și facă și alte solarii, ca familia de astăzi, care poate vrea să extindă suprafața de solarii.

Pentru cei care vor intra în programul de solarii încălzite și vor ieși cu roșiile în lunile de iarnă, între 1 decembrie și 1 mai, au o subvenție de 6000 de euro pe mia de metri pătrați, dublu față de cât e astăzi, ceea ce înseamnă un sprijin mult mai serios și le dă mai multe posibilități să se dezvolte.

"Livada bunicului" din comuna Corbi, a doua oprire

"Livada bunicului" din comuna Corbi a fost a doua oprire în județul Argeș. Un tânăr a dezvoltat o afacere de succes, prin inființarea unei plantații pomicole, în sistem superintensiv, prin care și-a propus să relanseze producția de fructe în nordul județului Argeș. Cu fonduri din Programul Național de Dezvoltare rurală a construit și o pensiune și apoi și-a extins afacerea și cu un depozit de fructe proaspete.

Însă peste tot pe unde am fost am constatat că oamenii se confruntă cu lipsa forței de muncă. De aceea vom continua să gândim noi programe și facilitați pentru a-i aduce pe cât mai mulți români înapoi, acasă, pentru că e nevoie de ei. E important ca ei să vină să aplice aici ce au învățat. Acum au posibilitatea să-și dezvolte propria afacere, folosind experiența pe care au căpătat-o acolo. Avem în pregătire pentru perioada următoare și un proiect de lege care să dea posibilitatea românilor din comunitățile din alte țări să poată veni să muncească în România.

România merita mai mult!”, a relatat Liviu Dragnea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel