EXCLUSIV  Profesorul Mihai Hotca, despre eliberarea lui Dincă - Răsturnare de situație după declarațiile lui Tonel Pop

Gheorghe Dinca
Gheorghe Dinca

Profesorul Mihai-Adrian Hotca, avocat și membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, a comentat, în exclusivitate pentru DC News, posibilitatea ca Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimelor din Caracal, să fie eliberat. Precizăm că avocatul Tonel Pop, avocat al familiei Melencu, afirmă că nu există probe în dosarul ”Caracal” și Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat.

Arestarea se prelungește în faza judecății



”În cazul în care procurorul ajunge la concluzia că numai o parte din fapte sunt probate, el poate dispune disjungerea și o parte din faptele care nu sunt probate să rămână într-un dosar distinct, iar cu privire la celelalte să se dispună trimiterea în judecată. După ce ajunge cauza în fața judecătorului de cameră preliminară, judecătorul de cameră preliminară poate dispune în continuare arestarea și peste durata celor 6 luni care, potrivit codului de procedură penală, este durată maximă în timpul urmăririi penale. Se poate dispune după aceea, dacă iese dosarul din cameră preliminară, se poate dispune de către judecătorul de scaun, care judecă, în continuare arestarea preventivă din 30 în 30 zile sau pe durate mai mici sau mai mari, că aici are ca posiblitate maxim 60 zile până se verifică.”, a spus profesorul Mihai-Adrian Hotca, avocat, membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, pentru DC News.


Nu mai mult de 5 ani în arest preventiv în faza judecății


”Cert este că există și o limită maximă în faza judecății. E vorba de condiția să nu depășească arestarea preventivă maximul special al pedepsei, deci, practic pedeapsa pe care o riscă cel trimis în judecată. Și, în nici un caz, nu mai mult de 5 ani nu poate fi durata arestării preventive. Deci, asta e ideea. Durata arestării preventive nu poate depăși cinci ani în faza judecății. În faza urmării penale nu poate depăși 6 luni.”, a mai precizat profesorul Mihai-Adrian Hotca.


Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că le-a omorât pe Luiza și Alexandra, în Caracal, ar putea fi eliberat, este de părere avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, care acuză faptul că nu există probe în dosarul „Caracal".


„Pot să îl achite la un moment dat, ceea ce este mult mai grav", a spus Tonel Pop, la sediul DIICOT, unde s-a prezentat, luni, împreună cu ceilalți avocați pentru a studia dosarul. Acesta a făcut referire la faptul că o persoană nu poate sta mai mult de șase luni în arest preventiv, iar Gheorghe Dincă se află sub această măsură din luna august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel