Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre capcana ideii de odihnă fără limite.
”Am apreciat întotdeauna înțelepciunea populară. Am crescut cu ea! O astfel de vorbă de duh o folosesc des: „Ești în treabă, toți te-ntreabă!”
Ce înseamnă asta? Că atâta timp cât ești prezent, conectat, activ, implicat... exiști pentru cei din jur. Este și normal! Dacă te retragi între patru pereți, în scurt timp vei primi tot mai puține semnale, tot mai puține telefoane... Ce urmează după asta? Două chestiuni: suferință și depresie.
Vă sfătuiesc să nu vă lăsați pradă ideii de odihnă fără limite. Nu. Creierul are nevoie de interacțiuni, de conexiuni! Atâta timp cât sunteți în putere, chiar dacă sunteți la pensie, găsiți-vă o preocupare care să vă țină „în priză”! Este bine pentru dumneavoastră, dar și pentru cei din jur și pentru societate. Este păcat să irosim energia pe care o avem stând degeaba sau ascultând ce spun unii și alții la televizor. A lăsa pe altul să gândească pentru noi este o chestiune gravă! Nu cred că e nevoie să detaliez...
Așadar, fiți „în treabă”, ca să fiți „întrebați”!”, a fost mesajul transmis de Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.
Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea a vorbit despre cele trei plante minune pe care ar trebui să le consumăm.
”Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.
În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul.
De aceea spun deseori: multe depind de noi.
Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News