Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: Reducerea TVA la mâncarea de tip fast-food are un iz de genocid prin obezitate

menciniscopschi
menciniscopschi

Încurajarea unui stil de viață nesănătos, de tip fast-food, este o tendință care se observă de ceva timp în cadrul Uniunii Europene, constată prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi, care a declarat pentru De Ce News că reducerea TVA la mâncarea de tip fast-food consumată pe loc este un atentat la viața copiiilor.

„Este vorba despre încurajarea consumului, obligându-te să mănânci acolo, ceea ce duce la un stil de viață nesănătos pentru tânăra generație, caracterizat prin sedentarism și alimentație nesănătoasă”, explică prof. dr. Mencinicopschi, care adaugă că este năucitor cum UE încurajează reducerea TVA la alimentele demonstrate științific ca nesănătoase, în loc să o reducă, de exemplu, la fructe și legume. Sunt numeroase studii care demonstrează că cea mai impresionantă curbă de evoluție o are obezitatea infantilă, ajungând foarte aproape de nivelul epidemic. De altfel, nu trebuie să fii mare specialist ca să observi că tot mai multe boli cronice, considerate boli ale bătrâneții, apar la vârste tot mai fragede, menționează dr. Mencinicopschi. Tabloul îngrijorător al acestor boli începe cu supraponderabilitatea și continuă cu obezitatea, hipertensiunea arterială - constatată, în România, până și la copii de 7 ani -, iar tabloul ajunge la cazuri grave de boli cardio-vasculare cu infarct și accidente vasculare cerebrale, dar și diabet de tip II, dobândit în urma unui stil de viață nesănătos. De asemenea, nu trebuie să uităm că din aceleași motive, România este pe primul loc în Europa la cancerul colorectal.

Uniunea Europeană ignoră o situație clară, și anume că este demonstrat că stilul de viață fast-food provoacă obezitate, cea mai răspândită boală cronică, cu cele mai mari riscuri asociate de morbiditate și mortalitate. Dar dacă la nivel politic nu se poate face mare lucru, decât proteste, la nivel individual, părinții sunt datori să-și educe copiii. „Un copil nu are până la vârsta de 10-12 ani discernământ în ceea ce privește alimentația, de aceea educația este fundamentală”, a explicat dr. Mencinicopschi.

Citește și:

Curtea Europeană: TVA mai mic pentru mâncarea de tip fast-food, dacă e mâncată pe loc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel