Producem jucării din lemn, dar românii nu sunt interesați de ele. Compania care vinde totul în străinatate

Stiati ca o firma din Satu Mare produce jucarii din lemn ecologice, prin cate cei mici se apropie de natura, de produse natural si care le ofera acestora un mediu mai sigur decat atunci cand vorbim despre jucarii clasice?

Jucarii precum cuburi de constructii, trenulete, volane, jocuri cu bile, camioane, chituri de bucatarie pentru copii – sunt toate jucarii realizate la fabrica din Satu Mare, dar care iau drumul altor tari, nu se vand in tara nicaieri.

Firma de jucarii din lemn a fost deschisa in 1996 si avea, pe atunci, un singur angajat, care realiza jucarii doar din pasiune. In urmatorul an, in 1997, a inceput sa exporte jucarii in Germania. Astfel, afacerea cu jucarii a devenit sursa de venit pentru intreaga familie si a reprezentat activitatea principal a membrilor acesteia in ultimii 20 de ani, o afacere cu jucarii care s-a transmis de la o generatie la alta, fiind in prezent condusa de Zoltan Amik. Gavril Amik, tatal celui din urma, a fost cel care a deschis afacerea cu jucarii, intr-o casa cu patru camere.
In prezent, suprafata utila a fabricii de jucarii depaseste 1.600 de metri patrati.

Gama de jucarii s-a extins de la an la an in functie de cerintele pietei de jucarii si de preferintele celor mici din straintate: "Gama e relativ vasta, incepand de la simple cuburi de constructii, pana la trenulete, volane, jocuri cu bile, camioane, balansoare, carucioare de papusi pentru copii, chituri de bucatarie pentru copii, frigidere. Pe langa acestea se mai produce si mobilier pentru gradinite", a declarat cel care conduce firma de jucarii, Zoltan Amik, potrivit ziarulromanesc.de.

Cea mai mare parte a producatiei de jucarii merge in Germania, aproape 65% dintre jucarii, apoi in Austra, Olanda, Anglia, Frana, Rusia, Ucraina: "La romani nu prinde aproape deloc jucaria de lemn. Comenzi avem, dar doar direct de la persoane fizice care vad un carucior sau un scaunel, dar nu vorbim despre vanzare in masa", si-a exprimat nemultumirea acesta atunci cand a fost intrebat de motivul pentru care romanii nu cumpara jucarii.
O mare parte din procesul de fabricatie al jucariilor este manual, toate aceste jucarii sunt ecologice, de obicei din fag. Si vopselurile sunt ecologice, pe baza de apa, pentru ca toate aceste jucarii sa nu reprezinte un pericol pentru copii, mai ales ca cei mici au tendinta de a le baga in gura.

Puteti descoperi si la Noriel o multime de jucarii interesante pentru copii, chiar si din lemn, la preturi interesante si oferte avantajoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel