Producție industrială: România, lider UE în martie

Producție industrie
Producție industrie

Producţia industrială a scăzut cu 0,1% în zona euro şi a stagnat în Uniunea Europeană (UE 28), în luna martie 2017 comparativ cu februarie 2017, însă România a înregistrat cea mai mare creştere lunară a producţiei industriale din cele 28 de state membre, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat). 

Datele privind scăderea producţiei industriale în zona euro, publicate de Eurostat, i-au luat prin surprindere pe analiştii care mizau pe o creştere lunară a producţiei industriale de 0,3%. 

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale de la o lună la alta au fost consemnate în România (2,6%), Estonia (2,4%), Polonia (2,1%) şi Franţa (2%), scrie Agerpres.

România se situează pe primele locuri în UE şi când vine vorba de creşterea producţiei industriale în luna martie 2017 comparativ cu luna martie 2016, cu un avans de 10,2%, fiind devansată doar de Estonia, unde producţia industrială a înregistrat o creştere de 14,8%. În ritm anual, producţia industrială a crescut cu 2,4% în Uniunea Europeană şi cu 1,9% în zona euro. 

Potrivit datelor publicate separat de Institutul Naţional de Statistică /INS/, în luna martie 2017, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,3%, respectiv cu 2,6%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, aceasta a crescut cu 10,3% ca serie brută, şi cu 8,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel