Proces Iorga Moraru-Codruța Kovesi. Curtea de Apel, decizie de ultimă oră

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Curtea de Apel București a decis suspendarea procesului în care procurorul Iorga Moraru cere daune șefei DNA. 

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a cerut, marţi, suspendarea procesului în care procurorul Mihaiela Moraru Iorga cere daune morale de la procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, până la soluţionarea procesului penal în care este implicată Iorga.

CAB a luat în discuţie un nou termen în dosarul în care fostul procuror DNA Iorga îi cere lui Kovesi daune morale de 10.000 de euro, ocazie cu care judecătorul a ridicat, din oficiu, o excepţie potrivit căreia judecata în acest caz ar trebui suspendată în contextul în care Iorga Moraru este judecată pe latură penală într-un dosar instrumentat de DNA.Mai exact, a fost invocată reglementarea legală potrivit căreia latura penală ţine în loc judecata în cauzele civile. În replică, avocatul Mihaielei Moraru Iorga a cerut continuarea dezbaterilor în acest caz.

Pronunțarea va fi marțea viitoare

Instanţa a anunţat că urmează să se pronunţe marţea viitoare.

În luna noiembrie a anului trecut, Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cere despăgubiri de 10.000 mii de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

Pe 8 februarie, DNA anunţa că procurorul Moraru Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale).

"În perioada 2015 - iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările şi tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenţie directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive şi omisive", se arăta într-un comunicat al DNA.

Acuze grave aduse Mihaelei Moraru Iorga


Mihaiela Moraru Iorga este acuzată că a desfăşurat activităţi de anchetă în afara cadrului legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii DIICOT care erau legal învestiţi cu exercitarea acţiunii penale împotriva persoanei respective.

"Concret, procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectivă urmărit internaţional, mai multe discuţii informale în cadrul cărora, printre altele, i-a transmis acestuia "aibă un pic de răbdare că lucrurile nu se rezolvă peste noapte". Acelaşi gen de discuţii au fost purtate şi cu intermediari ai aceleiaşi persoane, în biroul său din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată", se precizează în comunicatul DNA.

Ce demersuri ar fi făcut procurorul

Conform aceleiaşi surse, Mihaiela Moraru Iorga a făcut demersuri pentru identificarea, iar ulterior pentru preluarea nelegală spre soluţionare, a unui dosar înregistrat la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, motivând că ar instrumenta o cauză mai veche care priveşte aceleaşi fapte.

În opinia DNA, procurorul a urmărit, prin aceste demersuri, inducerea în cauză a unor dubii în ceea ce priveşte amploarea activităţii infracţionale a persoanei respective.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel