Daniel Constantin (ALDE): Problema României legată de natalitate a devenit una gravă

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat marţi, la Craiova, că problema natalităţii pentru România a devenit una gravă, ţara noastră situându-se pe locul al doilea la nivel mondial, după Siria, situaţie care a afectat foarte mult calitatea forţei de muncă şi are repercusiuni asupra situaţiei economice. 

'Problema legată de natalitate a devenit una gravă. Suntem pe locul 2 la nivel mondial în ceea ce priveşte migraţia, aproape 4 milioane de români au plecat din ţară, iar dacă dăm la o parte zona de conflict - Siria, România e pe locul unu la nivel mondial. Asta înseamnă şi o slăbire a forţei de muncă. Agenţii economici cu care ne-am întâlnit în această perioadă nu s-au plâns în primul rând de salarii, ci de faptul că nu există forţă de muncă şi preocuparea noastră este să creăm posibilitatea ca o parte din cei plecaţi în străinătate să se întoarcă. Dorim ca prin investiţii să creăm locuri de muncă, ir cei care se află acum în afara ţării să vină aici pe locuri funcţionale', a afirmat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că reprezentanţii ALDE sunt extrem de preocupaţi de ceea ce se întâmplă în economie şi de aceea pe primul plan în programul de guvernare are politica de investiţii.

'Considerăm că România anului 2017 trebuie să fie dominată de investiţii prin actul de guvernare şi nu neapărat numai de consum. Creşterea economică cunoscută în trecut a fost una sănătoasă. Dacă facem doar o comparaţie: anul 2015 cu anul 2016 - este o creştere economică mai mică în 2015, dar sănătoasă în care investiţiile au atins un nivel bun, nu suficient, dar un nivel bun de 42 miliarde lei. În România anului 2016 creşterea economică este ceva mai generoasă, dar, din păcate, nu e sănătoasă atâta timp cât doar un motor al economiei funcţionează şi anume consumul', a mai afirmat co-preşedintele ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel