PRO România, după consultările cu Iohannis: Trebuie să avem aceste prevederi în Constituție!

PRO-România-la-consultări-Cotroceni
PRO-România-la-consultări-Cotroceni

Liderii PRO România au făcut declarații la ieșirea de la consultările cu președintele Iohannis, de la Palatul Cotroceni.

Am înțeles necesitatea exprimată de președinte și cetățeni privind referendumul, ca aceste lucruri să fie implementate cât mai repede. Cred că dacă va exista o majoritate largă la nivelul Parlamentului și alte partide vor agreea, noi vom prezenta câteva puncte care trebuie modificate. Le-am prezentat și dl-ui președinte și le vom discuta cu absolut toate partidele politice. Dacă nu vom întruni o majoritate, ne vom alia acestei majorități, care se prefigurează pentru modificarea Constituției în aceste două puncte pentru care poporul s-a exprimat. Este un proces care va începe imediat la nivelul Parlamentului și posibil să se finalizeze la sfârșitul acestui an, cu ocazia alegerilor prezidențiale. a spus Daniel Constantin.

Alte puncte de revizuire a Constituției, propuse președintelui de PRO România

În Constituția actuală nu este specificat faptul că România este stat membru UE și NATO. Trebuie să avem această prevedere în Constituție. Avem această siguranță după desfășurarea alegerilor euro-parlamentare din acest an. a spus Daniel Constantin

Avem în vedere garantarea dreptului la vot, la nivel constituțional, pentru cetățenii din țară și din străinătate. De asemenea, trebuie să definim în Constituție anumiți termeni precum 'încălcări grave ale Constituției' pentru a nu mai avea sesizări la CCR, pierderi de timp. Să fie lucruri cât mai clar prevăzute la nivelul Constituției. a mai spus Daniel Constantin.

Aceste consultări au început la ora 11,00 cu delegaţia PMP, de la ora 12,00 a sosit delegaţia ALDE, iar de la ora 14,00 e programată întâlnirea cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi de la 15,00 - delegaţia PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, astăzi, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea 'direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai', cu reprezentanţii PMP, ALDE, ai grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel