Prințul Phillip, refugiat regal. A urmat cursurile mai multor școli din Europa

Facebook - The Royal Family
Facebook - The Royal Family

Prințul Philip a avut o copilărie departe de imaginea creată de poveștile cu prinți și prințese. Acesta a scăpat împreuna cu familia sa din Grecia, și-a petrecut copilăria între Marea Britanie, Paris și Stuttgart, apoi a intrat într-o școală cu internat din Scoția. 

Prințul Philip și-a început viața mai mult ca refugiat decât ca membru al familiilor regale europene. Avea doar un an și jumătate când a fost salvat de Marina Regală britanică din insula Corfu, pe nava Calypso, în anul 1922. Tatăl său era Prințul Andrew al Danemarcei, locotenent în armata greacă, iar mama sa era Prințesa Alice. Tatăl prințului Philip a fost învinuit de victoria Turciei asupra Greciei și a scăpat de execuție în momentul în care armata britanică a intervenit. Acesta avea alte 4 surori mai mari. 

Arborele său genealogic trece prin ramurile mai multor familii regale din Europa, cu toate acestea, prințul a rămas cu porecla „Phil grecul”, scrie The Sun. Tatăl său provenea din familia regală rusă și daneză, iar mama sa aparținea liniilor nobile princiare Hesse și Battenberg. Familia regală britanică avea mai multe legături cu linia Hesse, însemnând că Prințul și Regina Elisabeta erau veri distanți. 

Copilăria între Paris și Londra

Copilăria și-a petrecut-o la Paris, acolo unde familia sa s-a stabilit după fuga din Grecia. Tot în Paris Prințul a făcut și primii ani de școală. Mariajul princiar s-a disipat în timp, Prințul Andrew având nenumărate aventuri extraconjugale, iar mama sa având căderi nervoase. Într-un final, aceasta a ales să se călugărească. 

O mare perioadă a copilăriei, Phillip și-a petrecut-o la palatul Kensington, alături de bunicii săi materni, Prințesa Victoria de Hesse și Prințul Louis de Battenberg. Prințul Louis este cel care a schimbat, în timpul Primului Război Mondial, numele german Battenberg în varianta engleză Mountbatten. 

Viața în Scoția

Bărbații care au avut o mare influență asupra Prințului Phillip au fost frații mamei sale, Prințul George, marchiz de Milford Haven și Lordul Louis Mountbatten, poreclit Dickie. Lordul Louis a avut o importantă influență atât asupra Prințului Philip, cât și asupra fiului său, Prințul Charles. 

La 11 ani a fost înscris într-o școală germană din Stuttgart de surorile sale, apoi a fost mutat de unchiul său în Scoția. Gordonstoun este școala privată cu internat unde Philip s-a format. Instituția de învățământ a devenit, în timpul său, celebră pentru regimul strict de viață, dușurile reci și activitățile dure din natură, care doreau să transforme băieții diferitelor familii înstărite europene în bărbați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel