Urmărește emisiunea live


Prinţul Philip ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Regina va marca momentul

Dacă ar fi trăit, prinţul Philip ar fi împlinit joi 100 de ani. Regina va marca momentul plantând un trandafir.

Prinţul Philip a murit pe 9 aprilie la castelul Windsor, cu doar câteva luni înainte de împlinirea centenarului. Regina va marca momentul plantând un trandafir, scrie Mediafax. 

Înainte de decesul său, Palatul Buckingham se gândea la cel mai bun mod de a marca ziua de naştere a prinţului Philip.

Comentatorul regal de la Sky News, Alastair Bruce, a declarat însă că prinţul avea alte idei: „Ducele de Edinburgh nu a fost niciodată foarte interesat de zilele de naştere”.

O figură de referință

Ducele de Edinburgh a fost una dintre figurile de referinţă ale istoriei regale britanice. Timp de peste şapte decenii, a fost în fruntea vieţii regale. A devenit cel mai longeviv consort din istoria Marii Britanii.

Povestea bărbatului care a devenit cel mai vârstnic membru al familiei regale britanice a început în Grecia. Philip s-a născut pe 10 iunie 1921, în Corfu, fiul prinţului Andrei al Greciei şi al soţiei sale, prinţesa Alice.

Tatăl lui Philip

Tatăl său era un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. La momentul naşterii lui Filip, tronul aparţinea fratelui lui Andrei, regele Constantin I, dar în 1922, acesta a fost obligat să abdice, în urma unei revoluţii.

Tatăl lui Philip aproape că şi-a pierdut viaţa, scăpând miraculos după ce a fugi în exil cu soţia, fiul lor şi cele patru fiice. Familia s-a stabilit la Paris.

Regina Elisabeta, glumă după moartea Prințului Philip

La câteva săptămâni de la moartea Prințul Philip, Regina a participat la un video call cu salvamarii de la Royal Life Saving Society. Așa cum a obișnuit pe toată lumea în cei 69 de ani de domnie, Suverana a lăsat toate problemele și toată suferința de-o parte și s-a afișat cu o dispoziție foarte bună, ba chiar a făcut și glume. 

În timpul discuției, Regina, care a împlinit de curând 95 de ani, și-a amintit că a urmat ea însăși un curs de resuscitare, acum 80 de ani, lucru care a stârnit hohote de râs. Ea a spus că a devenit prima persoană din Commonwealth are a primit un premiu de salvamar junior, deși la acel moment nu știa acest lucru.

Citește aici gluma făcută de Regină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel