Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein NEAGĂ că l-a ucis pe ursul uriaș Arthur și spune că are POZE

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Prințul acuzat de uciderea ilegală a ursului Arthur reacționează pentru prima dată de la izbucnirea scandalului.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a declarat pentru presa din Austria că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România și că are probe pentru a dovedi asta. El spune că ursul pe care l-a împușcat ar fi fost un alt animal care a fost eliberat pentru împușcare și că are poze care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

„După ce un urs a pătruns adesea în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul Liechtenstein, scrie Kronen Zeitung.

 

„Îmi pare extrem de rău"

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a declarat că vânătoarea este „o mare tradiție pentru familie”.

„Îmi pare extrem de rău și cer scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului.”, a adăugat acesta într-o scrisoare făcută publică.

În „compania unor ghizi locali de vânătoare”, el „a împușcat animalul cu probleme la 250 de metri în fața caselor dintr-un sat”, se spune în același comunicat.

El a vorbit și despre importanța naturii și a problemelor de protecție a animalelor, dar și despre „rapoarte false și agitație", făcând referire la valul de reacții negative îndreptate spre el și familia sa, după aflarea veștii uciderii ursului Arthur, relatează Kleine Zeitung. Prințul a mai subliniat că România are cea mai mare populație de urși din Europa, cu peste 8.000 de animale. Taxele plătite pentru vânătoare ar fi, după cunoștința sa, investite în principal în programe de conservare a urșilor.

Unde se află blana ursului Arthur

 

Blana ursului trofeu se află acum la o tăbăcărie din Târgu-Secuiesc, unde urmează să fie prelucrată. A fost adusă acolo în urmă cu trei săptămâni, spune tăbăcarul, de o persoană de etnie maghiară, iar dimensiunea ei este impresionantă. Reamintim că cel mai recent scandal a fost generat de uciderea ursului uriaș Arthur, considerat a fi cel mai mare urs brun din Europa. El ar fi fost omorât la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2020. Reprezentanții ONG-ului Agent Green îl acuză pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein de braconaj, după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. El este cotat cu un punctaj de 592,90, din maximul de 600, adică este un urs valoros. 

Recordul mondial pentru cel mare urs doborât în timpul unei partide de vânătoare îl deținem tot noi, românii. A a fost înregistrat de către Nicolae Ceaușescu în 1983, la Poiana Brașov, unde apropiații dictatorului organizaseră o sesiune de vânătoare special pentru el. Ursul împușcat de Ceaușescu a primit 687 de puncte și reprezintă un record mondial pentru un astfel de trofeu. Are cu aproape 100 de puncte mai multe decât ursul Arthur. Ceaușescu ar fi împușcat ursul pentru a doborî recordul lui Iosif Broz Tito. Ursul omorât în 1983 se numea Lache.

VEZI ȘI: Recordul mondial pentru cel mai mare urs vânat, stabilit de Ceaușescu în urmă cu 41 de ani. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel