Primul transplant de plămâni din România. Se întâmplă acum

operatie transplant
operatie transplant

O operație de transplant pulmonar este în plină desfășurare la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Plămânul este recoltat de la un bărbat de 45 de ani de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

 

Receptorul este un bărbat din Iaşi, de 36 de ani, care așteaptă un transplant de aproape cinci ani, plămânii lui funcționând în proporție de 14%. Conform Adevărul.ro, pacientului i s-a refuzat dosarul depus la clinica AKH, pe motiv că existau alţi patru români pe o listă de aşteptare. 

„Donatorul are între 45 - 50 de ani şi a fost declarat în moarte cerebrală la Spitalul Floreasca din Capitală. Recoltarea plămânilor era programată azi noapte, la ora 23.00, s-a desfăşurat în timpul nopţii, intervenţia a început în această dimineaţă. Nu ştim cât va dura. Cel mai important e că se face”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Radu Deac. 

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) Radu Deac şi-a manifestat speranţa că intervenţia va fi reuşită. Potrivit acestuia, este greu de estimat durata operaţiei, aceasta depinzând de evenimentele care intervin. 

 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel