Primul proiect de venit de bază pentru şomeri, lansat la Berlin

Participanţii la primul proiect din Germania privind acordarea unui venit de bază şomerilor au semnat vineri la Berlin contractele prin care se obligă să presteze activităţi caritabile şi non-profit în schimbul banilor primiţi, relatează dpa.

În cadrul acestui proiect, municipalitatea din Berlin finanţează locuri de muncă pentru circa 1000 de şomeri, în cadrul unor organizaţii şi companii pe care le operează, în încercarea de a oferi o alternativă la cel mai scăzut nivel al ajutoarelor sociale. Guvernul federal a refuzat să susţină financiar proiectul.

Acesta a fost lansat de primarul social democrat Michael Mueller şi va dura cinci ani, cu perspectiva ca participanţii să devină la un moment dat angajaţi deplini.

"Un venit de bază de solidaritate nu poate şi nici nu urmăreşte să reglementeze toate problemele", a spus primarul berlinez, notând că trecerea către economia digitală şi automatizarea cer "o nouă agendă socială".

Scopul este de a oferi locuri de muncă generatoare de contribuţii sociale pe termen lung, în loc de a angaja şomeri în mod repetat în proiecte pe termen scurt, a menţionat Mueller.

Cei înscrişi în program vor oferi, de exemplu, asistenţă pasagerilor cu handicap din metrouri sau asociaţiilor de administrare a locuinţelor sociale, iar în viitor şi adăposturilor pentru oamenii străzii, precum şi unor şcoli şi centre de zi.

Remuneraţia va fi în conformitate cu contractele de muncă semnate sau cu salariul minim legal. Zeci de angajatori au pus la dispoziţie locuri de muncă în cadrul proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel