Primul centru de vaccinare de tipul 'drive-thru' se deschide sâmbătă la Deva

Primul centru de vaccinare de tipul 'drive-thru' se deschide sâmbătă la Deva
Primul centru de vaccinare de tipul 'drive-thru' se deschide sâmbătă la Deva

Primul centru de vaccinare de tipul 'drive-thru' - vaccinare direct din maşină se va deschide sâmbătă, în parcarea celui mai mare centru comercial din municipiul Deva, autorităţile estimând că în cadrul acestuia vor putea fi vaccinate zilnic aproximativ 500 de persoane, fără să mai fie nevoie de programare.

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a anunţat, marţi, că în cadrul centrului de vaccinare se va folosi serul Pfizer BioNTech, procedura urmând să se desfăşoare zilnic între orele 10,00 şi 19,00, cu posibilitatea de prelungire a programului, dacă va fi nevoie.

'Vom începe vaccinarea din maşină, în sistemul drive-thru, sâmbătă, la ora 10,00, la centrul comercial de la intrarea în municipiul Deva. Va fi o acţiune unică, cel puţin la nivelul judeţului Hunedoara, dar, cu siguranţă, şi la nivel de ţară. Suntem organizaţi aşa cum trebuie, toate instituţiile statului, (...) pentru ca tot ceea ce înseamnă logistică pentru demararea acestei acţiuni să fie asigurată. Vor fi patru fluxuri de vaccinare şi ne aşteptăm să vaccinăm cel puţin 500 de persoane pe zi', a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului.

Persoanele care doresc să se vaccineze pot veni la acest centru doar cu autoturismele, cu o capacitate maximă de cinci persoane, sau chiar cu taxiul ori alte mijloace de transport similare. În zona de triaj va trebui prezentat un document de identitate şi se recomandă ca persoanele în cauză să aibă asupra lor chestionarul de triaj şi formularul de consimţământ completate. Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP Hunedoara. În situaţia în care aceste documente lipsesc, ele vor fi distribuite şi de către organizatori, iar vaccinarea se va face fără ca persoana să coboare din autoturism.

'Noi dorim ca toată această acţiune să se desfăşoare cât mai fluent, drept urmare documentele care trebuie completate vor putea fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara, www.asphd.ro. Persoanele pot veni cu ele gata completate. Noi vom avea şi la faţa locului, în zona de triaj, acele formulare, iar ele vor putea fi completate sub îndrumarea personalului medical. După partea de triaj, persoanele care doresc să se vaccineze vor trebui să vină obligatoriu în maşină pentru că vaccinarea se va face strict în autovehicul', a explicat directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

După vaccinare, se va face o monitorizare timp de 15 minute, interval de timp în care operatorii de la registratură vor tipări adeverinţele de vaccinare şi le vor duce direct la maşina celor care au primit serul. Pentru rapel, persoanele în drept vor primi, cu o zi sau două înainte, un SMS de notificare, procedura urmând să se desfăşoare în acelaşi loc. În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, până marţi fiind administrate 78.350 de doze de vaccin, dintre care 49.701 reprezintă prima doză, iar 28.649 cea de-a doua. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel