Primele carduri de credit occidentale emise în China

Grupul american Citigroup a devenit prima bancă occidentală care emite propriile carduri de credit în China, fără co-branding cu o instituţie financiară locală, subliniind relaxarea restricţiilor impuse de guvernul de la Beijing pe piaţa cu cel mai ridicat potenţial de creştere din lume. Cardurile pot fi denominate în yuani sau dolari şi sunt acceptate oriunde în lume, a anunţat marţi Citigroup.

Cea mai mare reţea de plăţi eletronice din ţară, China UnionPay, va procesa plăţile efectuate în China cu cardurile Citigroup. Potrivit băncii americane, pe plan internațional, plăţile vor fi gestionate de MasterCard şi Visa.

După cum estima MasterCard într-un raport din urmă cu doi ani, piaţa cardurilor bancare din China va depăşi Statele Unite până în 2020, când va totaliza 900 de milioane de clienţi.

Legislaţia chineză impune ca toate tranzacţiile denominate în yuani efectuate prin carduri de credit să fie procesate de China UnionPay, care este deţinută de peste 80 de bănci şi alte companii de stat.

Citigroup a devenit prima bancă din Vest care emite propriile carduri în China, însă prima bancă străină care a emis carduri în acest stat a fost Bank of East Asia, cu sediul la Hong Kong, care operează carduri pe continent din 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel