Primarul PNL al Ploieştiului susţine propunerile USR privind preţurile la energie: Sunt binevenite, oricine le-ar promova

Foto: Primaria Ploiesti
Foto: Primaria Ploiesti

Andrei Volosevici (PNL), primarul municipiului Ploieşti, a transmis un mesaj prin care susţine propunerile făcute de către cei de la USR PLUS pentru reducerea facturilor la energie. 

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, declară, în contextul actual al creșterii prețurilor pe piața energetică la nivel național, că toate inițiativele din parlament pe această temă trebuie să fie analizate rapid și adoptate o serie de soluții în beneficiul cetățenilor și administrațiilor publice locale.Edilul șef al municipiului Ploiești își exprimă public susținerea față de propunerile legate de reducerea T.V.A. la energie de la 19% la 5%, creditele fiscale pentru IMM-uri, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi.

„ Toate aceste propuneri sunt binevenite, oricine le-ar promova, pentru că sunt salvatoare pentru orașe, altfel nu am mai avea disponibile fonduri pentru investiții și, implicit, pentru cetățeni.La nivelul municipiului Ploiești, cetățenii vor plăti același preț ca anul trecut la Gcal, diferența va fi subvenționată de la bugetul local, dar, vom avea nevoie și de ajutor de la bugetul național, pentru a nu sărăci bugetul de investiții al orașului, investiții care sunt atât de necesare în Ploiești”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Ce a anunţat USR PLUS

"În contextul majorării prețurilor la energia electrică și gaze naturale, deputații USR Cristina Prună și Claudiu Nasui au depus, un proiect de lege care propune cinci măsuri pe termen scurt menite să scadă facturile pentru consumatorii casnici și IMM-uri. Trebuie să-i sprijinim pe români să își plătească facturile și să ajutăm mediul de afaceri să nu resimtă aceste creșteri de prețuri.

Proiectul USR vine cu o soluție liberală la problema creșterii prețurilor la energia electrică și gaze naturale și, față de varianta plafonării prețurilor, are marele avantaj că nu distorsionează piața, nu creează impredictibilitate legislativă și nu descurajează investițiile în exploatarea gazelor din România. USR face un apel către toate partidele parlamentare să susțină și să adopte inițiativa legislativă în cel mai scurt timp posibil", au transmis cei de la USR PLUS, în cursul acestei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel