Primarul Constantin Toma reclamă o situație halucinantă. Scandal polițiști

Constantin Toma, primarul Buzăului, se confruntă cu o situație halucinantă la început de an.

Edilul a prezentat noua organigramă a Primăriei, cea care este, la ora actuală, suspendată prin decizia instanţei din Buzău. În clipul postat pe Facebook, veţi putea observa, însă, cam cât înseamnă "pătrățica" legată de Poliţia Locală în ansamblul întregii organigrame. Sunt, la ora actuală, 206 posturi libere în Primărie, posturi ce nu pot fi deocamdată scoase la concurs şi ocupate, din cauza blocajului generat de litigiul cu poliţiştii locali disponibilizaţi, dar pe care justiţia i-a obligat să îi menţină şi să îi plătească în continuare.

"Avem o singură problemă - celebra organigramă a primăriei. Nu mă văicăresc. În momentul de față, avem 206 posturi libere. Noi avem o organigramă care este deja aprobată de Consiliul Local și suspendată de Tribunalul Buzău, iar Curtea de Apel Ploiești nu ne-a dat nici până acum un termen. S-a suspendat toată organigrama și avem 206 posturi libere. Acest lucru este foarte grav pentru că va trebui să lucrăm pe o mulțime de proiecte, mai ales pentru atragerea fondurilor europene. În acest moment, doar cu doi oameni nu putem face mare lucru. Nu abandonăm! Ne vom bate să obținem dreptatea în justiție. Vom face tot ce se poate pentru a nu opri niciun proiect", a spus Constantin Toma.

[citeste si]

La finele lunii noiembrie, Tribunalul Buzău a decis că cei peste 300 de poliţişti locali disponibilizaţi după ce Curtea de Conturi a stabilit că angajarea acestora nu a avut la bază temei legal, trebuie să-şi păstreze posturile.

Amintim că primarul Constantin Toma a spus în repetate rânduri că la Buzău sunt angajați foarte mulți polițiști locali, depășindu-se astfel limita legală.

"Nu am avut niciodată intenția să dau afară niște oameni nevinovați. Am o hotărâre a Curții de Conturi care spune că în Poliția Locală Buzău vor rămâne doar 138 de polițiști. La 1000 de locuitori trebuie un singur polițist. Așa spune legea. 323 de polițiști erau în plus la Buzău. Din păcate, acești polițiști au fost angajați ilegal, pe bază de contract, fără a se aviza organigrama la Agenția Națională a Funcționarului Public. Noua organigramă va fi fără cei 323 de polițiști pe care Curtea de Conturi i-a declarat ilegal angajați. Nu am nicio firmă de pază și nu am nicio legătură cu vreo firmă de pază pentru a face lobby", a spus Constantin Toma în urmă cu trei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel