Primarul Constantin Toma (PSD), premieră națională. Ce mișcare face

Buzăul va fi primul oraş din România cu o platformă electronică de management educaţional implementată în toate şcolile, acesta fiind primul proiect smart iniţiat în oraş cu ajutorul unei soluţii sută la sută româneşti, dar una dintre primele trei lume. Anunțul a fost făcut de primarul Buzăului, Constantin Toma, în cadrul conferinţei "Jump to Smart. 1.0. România Oraşelor Inteligente".

Edilul a zis că, pornind de la o definiţie dată de Stanford Institute a ceea ce înseamnă dezvoltarea unei comunităţi, a încercat să mişte ceva în această direcţie, iar până la sfârşitul anului va aduce "într-o dezbatere publică adevărată" un plan de acţiuni pe o perioadă medie şi lungă.

"Am vrut să creez ceva plecând de la definiţia Stanford Institute care spunea cam aşa: 'dezvoltarea unei comunităţi constă de fapt în crearea şi îmbunătăţirea capacităţii de dezvoltare economică, educaţională, socială şi culturală', pentru că până la urmă într-un oraş smart oamenii sunt mai fericiţi, mai bogaţi şi mai cu încredere în ei. Cred că la ora actuală suntem cel mai nedezvoltat oraş din punct de vedere al infrastructurii. Nu am stat cu mâinile în sân şi plecând de la definiţia Stanford am creat un consiliu de dezvoltare cu patru comisii şi în fiecare comisie am luat câte 10 oameni din elită, din elita economică, educaţională, culturală şi socială (...) plecând de la elită, la Buzău, încerc să mă duc spre un oraş smart, mai ales că eu acum am probleme cu mai mulţi câini vagabonzi decât în Bucureşti şi am probleme cu o groază de străzi neasfaltate. Încerc să vin până la sfârşitul anului cu un plan de acţiuni pe o perioadă medie şi lungă pe care îl voi pune într-o dezbatere publică adevărată", a mai spus edilul Buzăului.

Acesta a precizat că în urma analizei de diagnostic pe care a făcut-o anul trecut în Buzău ca să vadă ce se întâmplă pe cele patru domenii (economic, educaţional, cultural şi social) a constatat că până la sfârşitul anului nu va mai avea niciun loc în niciun un cimitir din Buzău.

[citeste si]

"Ne trebuie multă inteligenţă ca să vedem de ce se moare la Buzău, câte locuri mai am în cimitire, câţi morţi sunt şi am constatat că până la sfârşitul anului nu voi mai avea niciun loc în niciun un cimitir şi vor trebui găsite soluţii. Acest concept de smart trebuie să vină spre dezvoltarea oraşului armonios, pe cele patru paliere, deoarece capacitatea de a crea bogăţie este mai importantă decât bogăţia însăşi. Trebuie să dezvoltăm în plan economic, social şi cultural", a adăugat edilul Buzăului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel