Urmărește emisiunea live


Prima moțiune împotriva tehnocraților a fost aprobată

Moțiunea simplă de cenzură îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", a fost aprobată de Camera Deputaților. 

 

Deputaţii au luat decizia cu 189 de voturi 'pentru', 11 'împotrivă' şi 89 de abţineri. Moţiunea a fost dezbătută de deputaţi în urmă cu trei săptămâni, la discuţiile din plen fiind prezent şi ministrul Achim Irimescu.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea sancţionează derapajele 'grave' din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţiilor), blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate.

'Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic', se arată în textul moţiunii. În opinia semnatarilor, ministrul Achim Irimescu trebuie să plece 'pentru a nu desfiinţa din economia României întreg sectorul agro-alimentar' şi pentru a nu transforma cetăţenii ţării în 'cerşetorii Europei'.

Liberalii au anunţat că se abţin de la vot. 'Îl atenţionăm pe premierul Cioloş că dacă în 10 zile nu plăteşte subvenţiile pentru fermieri venim noi cu o moţiune', a declarat însă liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel