Giorgia Meloni nu susține apelul lui Stoltenberg de a permite Ucrainei să lovească Rusia

Premierul Giorgia Meloni a primit votul de încredere şi din partea Senatului italian
Premierul Giorgia Meloni a primit votul de încredere şi din partea Senatului italian

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni a criticat utilizarea armelor furnizate de occident pentru lovirea teritoriului rusesc de către Ucraina, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut ridicarea interdicției pentru Kiev.

Meloni a comentat declarația secretarului general al NATO legată de venirea timpului pentru ca unii aliați să reconsidere restricțiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei împotriva țintelor din Rusia.

"Nu înțeleg de ce Stoltenberg ar spune așa ceva. Recomand mai multă prudență", a spus Meloni.

În același timp, a remarcat că "este de acord că NATO trebuie să rămână ferm și să nu arate semne de slăbiciune".

Mai devreme, Matteo Salvini, viceprim-ministrul și liderul partidului Ligii, a declarat că nu este de acord cu poziția secretarului general al NATO. Și ministrul italian de externe Antonio Tajani a exprimat critică.

Stoltenberg crede că a venit timpul pentru ca unii aliați să reconsidere restricțiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei împotriva țintelor din Rusia

Recent, New York Times a relatat că secretarul de stat american, Antony Blinken, dorește să se asigure că Ucraina are voie să lovească teritoriul rusesc cu arme furnizate de SUA. El dorește să-l convingă pe președintele Joe Biden să ridice restricțiile.

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat într-un interviu acordat Reuters că Ucraina este în discuții cu partenerii internaționali cu privire la posibilitatea loviturilor în Rusia cu armele lor.

Guvernul italian s-a opus apelului secretarului general al NATO Jens Stoltenberg, care a îndemnat aliații să ridice restricțiile privind utilizarea armelor furnizate Ucrainei împotriva țintelor din Rusia.

"Italia nu este în război cu nimeni și, dacă a fost corect să ajutăm Ucraina militar, atunci, în același timp, este exclus să ridicăm interdicția pentru Kiev de a lovi ținte militare în Rusia.

La fel cum repet, Liga este împotriva trimiterii chiar și a unui singur soldat să lupte în Ucraina. Vrem pace, nu anticamera celui de-al Treilea Război Mondial," a declarat Matteo Salvini.

Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, este și el critic.

"Suntem o parte integrantă a NATO, dar fiecare decizie trebuie luată colectiv," a spus el.

Pentru Tajani, "alegerea Kievului este alegerea Kievului".

"Nu vom trimite niciun soldat italian în Ucraina, iar instrumentele militare pe care Italia le trimite sunt folosite în interiorul Ucrainei, lucrăm pentru pace.

Mesajele venite din Rusia provoacă, de asemenea, războiul hibrid care este purtat, dar trebuie să lucrăm întotdeauna pentru pace și să coborâm tonul," a spus Tajani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel