EXCLUSIV  Prezență vot 26 mai 2019. MANEVRĂ de alegeri

alegeri europarlamentare
alegeri europarlamentare

Până la ora 12.00, prezența la referendum a fost de 12,03%. Au votat 2.199.235 de cetățeni. La europarlamentare, prezența la vot până la ora 12:00 a fost de 14,98 %, numărul total de votanți fiind 2.737.221.

Strategia de alegeri, care pare a fi făcută în numele USR - PLUS, a fost chemarea românilor la urne încă de la primele ore ale dimineții de duminică. Vorbim de o mobilizare generală pe diverse rețele sociale, inclusiv unii oameni au fost apelați telefonic și sfătuiți să meargă dimineața la vot pentru a evita aglomerația.

VEZI ȘI: Ciutacu publică o înregistrare controversată de alegeri

Care este miza?

De obicei, electoratul tradițional merge la urne încă de la primele ore ale zilei, iar votanții tinerii merg mai pe seară. Acum, mobilizând tinerii la vot încă de la orele 07.00 - 08.00 se creează efect de persoana a treia. Adică sunt atrași nehotărâții prin faptul că se dă un semnal că s-ar face cvorum.

Strategie de alegeri

De asemenea, au fost români care au primit un mesaj telefonic de mobilizare care transmitea un mesaj folosindu-se o voce care părea a fi a lui Dacian Cioloș. Au fost și mesaje de mobilizare transmise pe conturile de Facebook. În acest context, activiștii cred că va fi un ritm accelerat al prezenței la vot pe tot parcursul zilei.

Se creează un fenomen

Cei care au transmis mesaje de mobilizare a tinerilor încă de la primele ore ale dimineații au mizat pe ideea că aceștia ar putea să meargă, de exemplu, la restaurant, și nu mai apuce să vină la vot. De asemenea, s-a vizat efectul de persoană a treia creându-se mai multă mobilizare. În orice caz, este posibil ca prezența să mai scadă pe parcursul zilei, la fel de bine cum poate să-și mențină ritmul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel