Programările pentru vaccinare se pot face la centre sau prin call-center

Guvernul României
Guvernul României

Programările pentru vaccinare se vor putea face direct la centrele de vaccinare, sau prin call center, măsura fiind destinată persoanelor care nu au acces la platforma de vaccinare.

Programările pentru vaccinare se pot face direct prin call-center sau la centrele de vaccinare, anunță medicul Valeriu Gheorghiță, conform Digi24. Măsura este destinată persoanelor vârstnice sau celor din mediul rural și are ca scop creșterea gradului de interes pentru vaccinare. 

„Extindem mijloacele prin care o persoană poate să aibă acces la un centru de vaccinare. În special în mediul rural este dificilă accesarea platformei și trebuie soluții complementare. Am identificat două soluții. Una este posibilitatea de programare telefonică, prin operatorul de call-center, persoana se va programa direct în centru fără să fie nevoie de un cont în platformă. A doua este ca persoanele să se programeze direct la centru. Persoanele pot merge la centrul de vaccinare, se trec pe listă și se va stabili data când să vină", a detaliat coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță.

Echipe mobile de vaccinare

În 14 județe din țară vor începe activitatea echipele mobile de vaccinare, a mai anunțat Gheorghiță. 

„Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (...) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate", a mai declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel