Preot, postare despre degradarea ,,genului feminin". Care este menirea femeii

Lady Gaga, Katy Perry - Foto cu rol ilustrativ
Lady Gaga, Katy Perry - Foto cu rol ilustrativ

Un preot a indicat pe pagina sa de Facebook, în două postări succesive, despre cauzele degradării genului feminin și implicit a societății contemporane. Preotul a subliniat și la ce anume a fost chemată femeia de către Dumnezeu, spunând că este o altă menire decât cea pe care o are ea acum. 

'1. Despre degradarea ,,genului feminin"


Am ales de această dată un subiect delicat. Sper să nu fiu înțeles greșit și să se citească cu atenție textul pentru a se percepe contextul.
Ne șochează tot mai mult prostituția și prostituarea femeii, care trag după sine un întreg spectru al degradării sociale. Și aici mă refer la codul moral al femeii ca ființa ce ține de universul familiei, eleganța manierelor, psihologia cultului ființial al omului, cultură și evident bunul simț în toate.

Eu în experiența mea duhovnicească de aproape 25 de ani, am observat o degradare a valorilor morale, intelectuale și culturale la genul frumos, genul feminin, fapt care din contextul filozofic al fondului, se ajunge și la exacerbarea nesimțirii și bădărăniei la genul masculin. Femeia are o putere de influență fantastică și ar fi în stare prin farmecele de seducție, să dreseze și o fiară sălbatică din două mișcări. Dacă ea nu mai are principii morale și culturale, nu mai găsește astfel nici puterea să educe și să influențeze universul moral și intelectual al bărbatului. Femeia poate face din bărbat o bestie sau un înger.

Dacă vorbim de violența domestică și prostituarea femeii tot mai des și mai accentuat cu urmări fatidice, se întâmplă aceasta probabil și ca pedeapsă de la Dumnezeu pentru căderea acesteia din constituția morală și intelectuală a ei. Cultura și moravurile vremii, a făcut din femeia contemporană o ustensilă de club de noapte bună pentru erecții și îndeletniciri excentrice, iar conduita morală lasă de dorit. Fete tinere și adolescente, au devenit mai bețive decât un bărbat în etate. Nu există patron de restaurant să nu-mi vorbească de bețiile fetelor tinere la baluri și majorate, până în pragul comelor alcoolice. Drogurile sunt pentru multe dintre ele o îndeletnicire zilnică, iar viața sexuală se începe de la 12, 13 ani. Tatuajele sunt visul lor, iar ținuta extravagantă le aranjează fizionomia de pisici de noapte, apte pentru incursiuni demențiale, imorale și neortodoxe.' a scris preotul Avva Credo,

Ulterior, preotul a postat și partea a doua a subiectului abordat de către acesta.

'2. Despre degradarea ,,genului feminin"


Eu nu zic să nu fie femeia egală cu bărbatul, dar vă zic eu, că în ceea ce privește condiția ei umană, nu poate fi egală bărbatului. Ea a fost chemată de către Dumnezeu, la o altă menire pe care o are ea acum. Poate că această depășire a condiției, devine factorul de cădere și degradare primordial. Ea ar trebui să țină mai mult de tendințele și năzuințele casnice, iar nu de îndeletnicirea ei cu toate cele rostuite bărbatului. Așa este lăsat de la Dumnezeu. Însă, trebuie să recunoaștem că lumea evoluând, a acordat femeii pentru a trăi în această societate funcții, meserii și tendințe ce îi depășesc rostul și cauza ei teologică.

Odată ce lumea a evoluat în acest spirit denaturat de la cauza și scopul genului uman, femeia care simte o revoltă împotriva istoriei care a ținut-o în umbra bărbatului milenii la rând, depășește și exacerbează conduita genului. Diavolul nu doarme aici și inspiră femeia la o cauză și o conduită nouă, după criterii ,,cool". Femeia contemporană ,,rebelă", se tunde scurt, fumează pe stradă, se tatuează vulgar și extravagant, se îmbracă extravagant, înjură mai rău ca un birjar, consumă alcool de falimentează 2 bodegi pe noapte, se prostituează gratuit pentru plăceri meschine și ar fi multe altele. 

Despre nivelul de cultură ce să vă zic? Cultura lor este gen ,,Untold", muzică mediocră, literatură semi-pornografică, bârfe mondene, și intelect de club. Nici nu mă mir că merg pe stadioane la meciuri de fotbal și practică sporturi extreme, care nu țin de finețea femeii. Femeia contemporană tinde spre o vulgaritate a valorilor și conduitei domestice, adresate evident femeii de către delicatețea genului.
Libertatea genului nu trebuie să-i permită ieșirea de sub conduita teologică, morală și etică a caracterului firesc al femeii. Pe ea o numește istoria, sexul frumos, nu cel vulgar și revoltat. Revoltele trebuie să îi depășească derizoriul și mediocritatea culturală și intelectuală, iar nu aruncarea în frivolitate și nerușinare. Va continua'  a scris preotul Avva Credo, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel