Preot: Mi-am dat demisia. Am ajuns în punctul inevitabil după 11 ani

Preot
Preot

Un preot - care în lumea virtuală a ales să se numească Ion Aion - a spus ultima predică.

"După 11 ani de preoție, am ajuns în punctul inevitabil, prea mult amânat, al despărțirii: demisia!

A fi fost preot a însemnat o adevărată experiență.

În tot acest timp, căutând minuni, căutând lămuriri, căutându-l pe Dumnezeu, am descoperit, dimpotrivă, ceva mult mai minunat, am descoperit Omul: în toată străvezimea ființei lui, în momente cumplite de viață, în acțiuni și năzuințe prostești, în gândurile sale cele mai intime, o făptură fragilă, superficială, întortocheată, formidabilă. M-am despărțit ușor de o haină purtată fără vrednicie, m-am despărțit prea greu de niște oameni cu care mi-am încropit și eu o fărâmă de viață", a povestit preotul.

"Nu putem schimba noi lumea, am fi doar exponenții unei naivități eroice dacă ne-am propune astfel, dar ne putem schimba pe noi înșine. Dacă eu (tu, fiecare, un „eu" impersonal), dacă eu mă schimb pe mine, îmi e de-ajuns, deja am schimbat lumea atât cât trebuia!

[citeste si]

În ce mă privește, de azi înainte îmi voi muta discursul și slujirea: de aici, de pe treptele altarului, către alte canale și forme de exprimare, începând cu un editorial pe Facebook, semnat cu pseudonim, Ion Aion, un fel de Ion ne-Ion, o metaforă pentru un om care se dezice de sine. Ceea ce facem cu toții mereu... Nu întâmplător spuneam cândva că Omul – și altă definiție mai bună nu i-am găsit, așa cum l-am cunoscut din prisma preoției – este poate singura ființă care se neagă: se crede mai presus decât e cu adevărat, dar trăiește prea mult sub potențialul său", a mai scris preotul pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel