Premiu Pulitzer pentru tânăra care a filmat arestarea lui George Floyd

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Tânăra care a filmat arestarea şi moartea lui George Floyd a primit un premiu Pulitzer special.

Darnella Frazier, o tânără de 18 ani, care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd, la Minneapolis, la sfârşitul lunii mai 2020, a primit cel mai prestigios premiu de presă din SUA. Ea a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în procesul lui Derek Chauvin, ofițerul condamnat. Darnella Frazier, o tânără de 18 ani, care a filmat arestarea şi asasinarea lui George Floyd, la Minneapolis, la sfârşitul lunii mai 2020, a primit, vineri, un Premiu Pulitzer special, unul dintre cele mai prestigioase premii de jurnalism din Statele Unite, notează Le Figaro.

Juriul Pulitzer a adus un omagiu celei care ieşise în acea zi din casă pentru a merge la un curs şi s-a trezit în faţa scenei întâmplător, dar „a arătat cu curaj uciderea lui George Floyd, un videoclip care a generat demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei din întreaga lume.” Acest lucru „subliniază rolul crucial al cetăţenilor în căutarea adevărului şi dreptăţii”, a precizat juriul.

„Nu l-am cunoscut pe acest om (...), dar ştiam că viaţa lui contează,” a scris Darnella Frazier pe pagina sa de Facebook la un an de la moartea lui George Floyd, pe 25 mai. Darnella Frazier a depus mărturie, la sfârşitul lunii martie, în timpul procesului lui Derek Chauvin, ofiţerul de poliţie care a fost condamnat pentru asasinarea lui George Floyd. Procuratura a solicitat 30 de ani de închisoare pentru Derek Chauvin, care îşi va primi sentinţa pe 25 iunie, transmite Mediafax.

***

Conform BBC, pe 25 mai 2020, George Floyd era ucis în timp ce polițiștii îl rețineau pentru suspiciunea utilizării unei bancnote false de 20 de dolari. Acesta era neînarmat și a refuzat să intre în mașina ofițerilor, astfel că fostul polițist Derek Chauvin a recurs la metode mai violente de arestare și s-a așezat cu genunchiul pe gâtul său vreme de peste nouă minute. Un alt polițist din patrulă nu le permitea martorilor să intervină.

Floyd a fost dus la spital și a fost declarat mort la câteva ore mai târziu. Totuși, trecătorii au reușit să filmeze videoclipul în care Chauvin stă pe gâtul lui Floyd, imagini care s-au viralizat instant pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel